Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) официално интегрира наскоро придобитата

...
Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) официално интегрира наскоро придобитата
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл S.A.

Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) публично интегрира неотдавна добитата Chipita Глобъл S.A., водач в категория печени артикули за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването, което беше приключено през януари 2022 година, дава опция на Монделийз Интернешънъл да предлага необятно портфолио от печени артикули за похапване в Европа, като отговори на възходящото потребителско търсене в този сегмент. Към момента продуктите на Chipita доближават до два милиарда консуматори допълнително от 50 страни, а след придобиването се следи мощен напредък в целия бизнес.

След формалното консолидиране с Chipita, бизнесът на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа (South Central Europe) ще се състои от Румъния, България, Гърция, Кипър и пазарите от Източноадриатическия район - Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Северна Македония. Само в тази част на Европа компанията разполага към този момент с 6 завода - един в Румъния, два в България и три в Гърция.

„ Изключително съм разчувствуван да отбележа моментa, в който Монделийз Интернешънъл и Chipita публично се сплотяват в една компания. След шест месеца взаимна работа се намираме в доста удобна позиция да се съсредоточим върху развиването на марките на Chipita на нови и одобрени пазари. Превръщането ни в международен водач в категорията на печените артикули за похапване ще способства за ускорения напредък на Монделийз Интернешънъл, защото продължаваме да построяваме позициите си на водач в Европа, като предлагаме верния артикул за похапване, създаден по верния метод, за подобаващия миг ", съобщи Ивайло Найденов, който оглавяваше краткотрайния управнически екип на Chipita през последните шест месеца на интеграция. В резултат от сполучливото привършване, Иво Найденов поема функционалностите на вицепрезидент и ръководещ шеф за Гърция, Кипър, Румъния, България и пазарите от Източна Адриатика на Монделийз Интернешънъл. Той е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дълготраен опит на пазарите в района.

Според новата организационна конструкция ръководещ шеф на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика ще бъде Марина Хадрович, която е част от компанията от 10 години. Тя ще стартира новата си роля, идвайки от позицията на шеф " Европейски експорт ", където е отговаряла за развиването и построяването на марките на Монделийз в Европа в партньорство с дистрибутори. Като ръководещ шеф за България и пазарите от Източна Адриатика (ЕАМ), Марина ще продължи да развива тактиката на компанията „ Snacking Made Right “, като управлява бизнеса в района, съгласно световната дълготрайна тактика на Монделийз Интернешънъл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР