МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми класМинистерството

...
МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми класМинистерството
Коментари Харесай

МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми клас

МОН пусна отговорите на матурата по математика за 7-ми клас
Министерството на образованието разгласява отговорите на всички 23 задания по които трябваше да работят през днешния ден седмокласниците на Националното външно оценяване. Според част от децата дилемите са били сложни, изключително във втората част, на други пък им е било елементарно.
Отговорите може да видите тук:

Припомняме, че седмокласниците работиха по  Вариант 1, който беше определен малко преди започване на националното външно оценяване. На него се явиха над 57 000 седмокласници, от 1665 учебни заведения, които бяха разпределени в 5430 зали.
Тази година се оказа, че има разлика в първата част от теста, като там всички 20 задания са с избираем отговор – с четири благоприятни условия, от които единствено един е верен.
Във втората част от изпита седмокласниците решаваха 3 задания със свободен отговор.  Промяна през актуалната година имаше и във времетраенето на изпита. Първата част  продължи общо 75 минути – с 15 минути повече по отношение на предходната година. Времето за втората част остана непроменено – общо 90 минути. Оценките от изпита се показват единствено с количествени индикатори – в брой точки, без да се приравняват към оценки. Максималният брой точки от изпита е 100 т. Резултатите се чакат на 2 юли.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР