МОН към момента няма договорни отношения с Школо, но много

...
МОН към момента няма договорни отношения с Школо, но много
Коментари Харесай

МОН сезира ДАНС и Комисията за защита на личните данни за продажбата на Школо

МОН все още няма договорни връзки с " Школо ", само че доста от българските учебни заведения са техен клиент. С цел отбрана на тези просветителни институции министерството ще предприеме всички дейности за разяснение на случая.

Вече е изпратено и писмо до компанията с искане неотложно да даде цялата налична информация, а дружно с това са сезирани и способените органи.

Случаят е индикативен, че е оправдано потреблението на услугата електронен дневник към държавната система - НЕИСПУО. Към момента над 830 просветителни институции работят с нея.

Вчера стана ясно, чеот доставчика на учебен програмен продукт и услуги във Англия " Джунипър Едюкейшън " (Juniper Education). Това породи опасения, че са застрашени чувствителни персонални данни на възпитаници, учители и родители.

" Ако електронният дневник, който сътвори " Школо ", напусне напълно българския пазар, най-хубавата опция, която да го замести, ще са познатите до болежка хартиени дневници ", безапелационен е председателят на Съюза на ръководителите в системата на националната култура. Съоснователят на " Школо " пък успокои, че продажбата на платформата на английската компания не заплашва персоналните данни на възпитаници и учители. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР