Момиче, което не може да си спомни как точно си

...
Момиче, което не може да си спомни как точно си
Коментари Харесай

Млада красавица си счупи гръбнака по време на купон и после взе най-съдбовното си решение

Момиче, което не може да си спомни по какъв начин тъкмо си е счупило гръбнака по време на ваучър, се закле, че няма да допусне страшната контузия да унищожи живота ѝ, макар че тя е парализирана от кръста надолу. Преди трагичния случай Франческа Антониаций от английския град Бангор е водила естествен живот: работила е в офис, излизала е с другари, ходила е по клубове.
Но през май 2016 година животът ѝ се прекатурва с главата надолу. Момичето си чупи гръбнака, черепа, получава кръвотечение в мозъка. Тя към този момент не може да върви и не усеща миризми, написа в. Daily Mail.

Франческа споделя, че и сега не може да си спомни какво е станало. Дори първите девет дни, които е прекарала в болница, за нея са минали като в мъгла, а тя тогава към този момент е била парализирана.
 Фото © Фейсбук Francesca Maria Antoniazzi
" Разбирайки какво се с случило с мен, бях унищожена. Но аз нямах различен избор с изключение на да се примиря ", споделя Франческа.

 Фото © Фейсбук Francesca Maria Antoniazzi

Година по късно Франческа към този момент посещава залата за фитнес, също три пъти е отказвала присъединяване в телевизионното шоу The Undateables (Хора, с които никой не излиза на среща). Когато с нея се случва нещастието, тя стопира да се вижда с интимния си другар. Сама остава и сега. Франческа най-вече се бои, че поради своята неработоспособност ще остане сама до края на живота си.
 Фото © Фейсбук Francesca Maria Antoniazzi

В първите месеци след нещастието визитите на родственици, другари, а също и физиотерапията помагали на младата жена да се държи надалеч от тъжните мисли, само че тя се чувствала неудобно, че заела всички със себе си. Тогава тя си дала обещание да се отдаде на рехабилитацията колкото се може по-старателно, с цел да промени своя живот към по-добро. В резултат от болничното заведение тя била изписана три месеца след случая. Там Франческа прекарала два пъти по-малко време от плануваното. Но когато се прибрала у дома, се оказало, че домът ѝ не бил пригоден за нейните нови потребности.
 Фото © Фейсбук Francesca Maria Antoniazzi

В момента Франческа посещава залата за фитнес с инвалидната си количка. Занимава се с тежка атлетика и към този момент е взела участие в редица надпревари. На тях тя се среща с тези, които знаят от персонален опит, какво претърпява тя. Други девойки я канят да се причисли към тима им по баскетбол. Франческа е щастлива, че е съумяла да се запознае с толкоз доста положителни хора, които споделят нейното прекарване.
 Фото © Фейсбук Francesca Maria Antoniazzi

Франческа се е върнала и на работа с повърхностен работен ден. Тя продължава да излиза с другари, само че към този момент не толкоз постоянно, както в предишното. Постепенно животът ѝ се връща в руслото си. Франческа обаче не има намерение да се стопира на постигнатото и е решена да продължи да живее щастливо, без да обръща внимание на своята инвалидна количка.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР