Моментът, в който от западно издание излиза поредното анти-украинско разкритие,

...
Моментът, в който от западно издание излиза поредното анти-украинско разкритие,
Коментари Харесай

Washington Post: Украински полковник координирал терористичния акт, взривил тръбите на Северен поток

Моментът, в който от западно издание излиза следващото анти-украинско разобличаване, не е определен инцидентно

Не коя да е медия, а тъкмо раздухва в този момент новите разкрития за терористичния акт, осъществен над тръбите на Северен поток 2 предходната година. Допреди година WaPo се считаше за един от главните канали, прокарващи напълно украинския разказ за протичащото се с войната, до момента в който в този момент изданието излезе с информация, че украинският полковник Роман Червински е изиграл основна роля в интервенцията по саботажа на тръбите.

Вестникът цитира публични лица от Украйна и Европа, само че и други хора, добре осведомени със случилото се в миналогодишната секретна интервенция.

Според WaPo, Червинский е бил координатор на офанзивата, а интервенцията е осъществена точно и в цялостна загадка, като в нея са употребявани дълбоководни водолази и експлозиви. Очаквано полковникът отхвърля да е намесен в случилото се и несъмнено насочи виновността към Русия за актуалното обвиняване против него.

„ Руската агитация безусловно популяризира клюки по отношение на присъединяване ми в офанзивата против Северен поток “, съобщи той, очевидно назовавайки Washington Post като част от съветската агитация.

Всъщност, както оповестява още изданието, полк. Червинский от април т.г. е в пандиза по обвинявания,че е злоупотребявал с власт във връзка с опита му да приобщи съветски водач към украинската идея през юли 2022 година Действайки без позволение, полковникът без да желае е направил по този начин, че да разкрие координатите на украинско летище, което след това е било унищожено при ракетна офанзива, лишила живота на 1 боец и ранила тежко други 17.

Естествено времето, в което излиза сериозната публикация в WaPo не е инцидентно. То е определено по този начин, че да укрепи подозренията към Киев, че може да завоюва войната – идея, която след провалената контраатака от лятото, към този момент наподобява изцяло недостижима. Междувременно и видно от растежа на сходни анти-украински публикации в западното поле на въздействие, поддръжката към Киев отслабва и като се изключи комфортните германци, които преди дни оповестиха, че през 2024 година ще финансират Украйна с още 8 милиарда евро, останалите по-трезвомислещи страни не разсъждават по този метод. Интересно е още, че в листата на песимистите влиза и Съединени американски щати.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР