“Момчетата се справят доста добре. Надявам се с идването на

...
“Момчетата се справят доста добре. Надявам се с идването на
Коментари Харесай

Тони Дечев: Една победа ще бъде много ценна, без значение срещу кого я постигнем



“Момчетата се оправят сносно. Надявам се с идването на Александър Везенков още повече да се вдигне класата на тима. Общо взето, в случай че би трябвало бъдем реалисти, против тима на Литва нямаме огромни шансове. Надявам се на подценяване от тяхна страна и на доста добър мач от нашите момчета. Неведнъж са показвали, че против мощните тимове играят мощно. Много хубаво ще е да я вземем тази победа, тъй като след това в Босна ще е доста мъчно. Заслужават да се класират за идващия стадий, тъй като колкото повече мачове има националният тим, толкоз по-добре за самия отбор. Има момчета, които към този момент са на възраст, на която това ще им бъдат последни мачове за националния тим, тъй че те заслужават да изиграят оптимален брой срещи в тези международни квалификации. Това ще им даде и по-голямо самочувствие за ЕвроБаскет 2022 през септември ”, съобщи пред Sportal.bg Дечев, който сега е старши треньор на Ямбол.

51-годишният експерт е на мнение, че младите играчи в състава като Емил Стоилов се нуждаят от повече игрово време в клубните си тимове. Както е известно, през последните два сезона центърът е част от мъжкия отбор на клубния Естудиантес, където обаче не получава толкоз огромен късмет за изява.
 Бойко Младенов: Не сме имали толкоз перспективен тим от десетилетия Бойко Младенов: Не сме имали толкоз перспективен тим от десетилетия
“Аз не мисля, че два или три мача в националния тим ще оказват помощ на Емил Стоилов и Константин Костадинов за това да натрупат кой знае какъв опит, тъй като те към момента нямат сериозна роля в отбора. За тях по-важно е да намерят клубни тимове, в които да имат съществени функции и да натрупат минути и мачове, без значение в какви шампионати са. Хубаво е да са в мощни шампионати, само че на техните години аз считам, че по-скоро е значимо да играят повече. Това най-ярко си проличава при Емил. Той е ужасно момче, от дълго време не сме имали подобен висок играч, само че той съвсем не играе в Естудиантес и това съгласно мен не е доста добре за него. Това е работа на треньори и мениджъри да седнат и да се схванат, с цел да намерят едно положително решение за това момче и то да израсне в годината, в която е в клубния си тим. Националният тим не е мястото, където да трупаш опит и самочувствие. Той е авторитет и значими, виновни мачове, в които се гонят победи. Младите момчета няма по какъв начин да имат съществена роля. Имаме задоволително опитни играчи, които сега би трябвало да се нагърбят, а младите - да оказват помощ ”, сподели Дечев.

Три дни след мача с Литва, отборът на България гостува на Босна и Херцеговина в Сараево. “Драконите ” имат нов селекционер в лицето на Адис Бечирагич, който ще дебютира в идния квалификационен прозорец, откакто някогашният ментор - Ведран Боснич, подаде оставка поради неизплатени заплати от страна на локалната федерация.
 Павел Маринов: С Везенков и Бост се играе елементарно, момчетата би трябвало да се нагодят към стиловете им Павел Маринов: С Везенков и Бост се играе елементарно, момчетата би трябвало да се нагодят към стиловете им
“Ведран Боснич се справяше доста добре и тимът на Босна показваше доста положителни игри. Надявам се това също да ни помогне на нас, само че въпреки всичко в националните тимове треньорските рокади не играят чак такава голяма роля, изключително в тимове с такива мощни играчи. Босна има доста положителни състезатели, които евентуално ще се съберат през лятото за тези квалификации. Друг факт е, че няма да има разпределяне от тяхна страна, тъй като резултатите се зачитат и през идващия стадий. Няма да има тимове, които да не играят. Не е доста добре да разчитаме на това. Все отново едно е да играеш мач и да си се класирал, напълно друго е да си напрегнат. Пожелавам триумф на момчетата и ще стискаме палци, тъй като една победа ще бъде доста скъпа, без значение против кого я реализираме ”, приключи Тони Дечев.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР