Момченце на 2 г. и половина стана най-малкият участник в

...
Момченце на 2 г. и половина стана най-малкият участник в
Коментари Харесай

Колоездач на 2,5 г. в акция „Да пазим нашите деца“

Момченце на 2 година и половина стана най-малкият участник в атрактивната полицейска акция от тази седмица в Шуменско „Да пазим нашите деца“. В нея, както „Труд“ писа, малчугани стопират водачи, раздават препоръки за безвредно шофиране и им подаряват сенници и поучителни листовки. В град Каспичан дребният Самуил управлявал велосипеда си в центъра и забелязал каките и батковците, които благодарение на униформени спирали колите. Веднага поискал да се включи и до момента в който учениците съветвали водачите, той им раздавал подаръците. Униформените били впечатлени, че хлапакът е безупречен велосипедист с каска. Майка му Цветомира Мартиньом била сигурна, че Самуил очевидно ще осъществя нейното несбъднато предпочитание да облече полицейска униформа.
 12, 13 - Само за два дни деца стопираха над 80 водачи в Нови пазар и Каспичан.  trsh1409-13_640x405
Над 80 водачи от Нови пазар и Каспичан са получили препоръки за пътна сигурност през последните два дни от деца, оповестиха от полицията. Децата пречупват през своя речник и опит на улицата разпоредбите. Най-нестандартното предизвестие било от пърокласникът Александър, наследник на полицайка, който призовал един от водачите: „И не се блъскате в дърветата!“

Преди началото на новата образователна година на територията на област Шумен са извършени работни срещи с просветния инспекторат и кметовете на всички 10 общини. Обсъдени са ограниченията за гарантиране на сигурността на учениците, родители и близки за първия образователен ден и недопускане на нарушавания на публичния ред. Уточнени са методите за бърза връзка сред учебните управления, компаниите за защита и районните полицейски ръководства. Предоставени са описи с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват регионите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР