Момче в инвалидна количка ще лети в небето. За 14-годишния

...
Момче в инвалидна количка ще лети в небето. За 14-годишния
Коментари Харесай

Момче в инвалидна количка ще лети в небето

Момче в инвалидна количка ще лети в небето. За 14-годишния Илкер Сальовлу от разградското село Езерче това е една от най-големите фантазии. Тя ще стане действителност с помощта на едно есе и вярата му, че към момента има положителни хора с огромни сърца.

Илкер е роден с тежка диагноза – спинална мускулна недоразвитост. Макар животът му да минава на инвалидна количка, той посещава нормално учебно заведение и не стопира да мечтае.

„ Мечтая да провървя, да скачам, да играя футбол, да върша всичко като приятелите си, а втората ми фантазия е да се кача на аероплан и да усетя, че имам криле”, показа Илкер Сальовлу.

Мечтите му, разказани в есе за конкурс, трогват директорката на учебното заведение в Езерче. С много старания тя съумява да провежда полет за него и майка му.

Когато прочетох есето на Илкер се въодушевих от желанието му да полети. За мен това беше най-голямото благополучие, да подаря благополучие на различен, показва Зюлейха Карман, която е шеф на ОУ " Отец Паисий " в с.Езерче.

Майка му Фатме Сальовлу поддържа вярата и фантазиите му.

Илкер към този момент няма самообладание да се качи за първи път на аероплан и с цел да усети по какъв начин лети в небесата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР