Момче и момиче оцеляват по чудо при нападението на Хамас“

...
Момче и момиче оцеляват по чудо при нападението на Хамас“
Коментари Харесай

Последна целувка под дъжд от куршуми, която спасява Амит и Нир

Момче и момиче оцеляват по знамение при нападението на „ Хамас “ на музикалния фестивал в Израел, когато стотици други умират, доста са ранени и към момента има такива, които са в неопределеност.

За тяхното избавление огромна роля може би има и последният кадър, който си вършат. Нир целува нежно приятелката си Амит Бар в особено селфи, което желаят да оставят за спомен на околните и приятелите си, до момента в който мислят, че ще умрат. Влюбените лежат със затворени очи един до различен, скрити в шубраци. По-късно двойката съумява да се скрие в пустинята Негев.

Амит Бар разгласява интимната фотография в Инстаграм, като разяснява, че е цяло знамение, че са оживели. Когато терористите идват на място с парапланери, делтапланери и мотоциклети, следва същински смут за празнуващите, а Амир и Нир в началото желаят да избягат с автомобил дружно с приятеля си Зив.

Бойците на „ Хамаса “ обаче към този момент са блокирали улиците.

„ Хората към този момент бяха почнали да бягат и да викат, че има терористи. Бягахме като овце на заколение “, разяснява Амит в Инстаграм.

„ Чувахме по какъв начин куршимите свистят до нас, а хората просто падаха. Преследващите терористи обикаляха на всички места с мотоциклети, пробвайки се да ни убият. Когато аз ти споделих, че нямам повече сили, ти ми сподели, чe нямаме избор и би трябвало да продължим да тичаме. Не спряхме да бягаме, до момента в който ти не ме бутна в храстите и със Зив се разделихме “, споделя още момичето.

„ Опитахме се да го извикаме при нас, само че през цялото това време виждахме терористите да обикалят и да стрелят във всички направления. Мислехме, че не можем да мръднем “, споделя Амит пред израелското издание N12.

Тогава Нир споделил концепцията си за последния кадър на любовта.

„ Внезапно ми предложи да си създадем селфи. Ядосах се и не разбрах, само че по-късно помислих, че в случай че умрем, фамилиите ни ще видят, че сме се обичали до последния си миг. Защити ме с тялото си и в оня миг помислих за всички останали двойки, чиято история е завършила друго. Изстрелите минаваха над главите ни, до този миг не бях чувала звука от патрон. Терористите минаваха около нас и стреляха на всички места, а ние правихме всичко допустимо, с цел да не мърдаме и да запазим тишина ", споделя Амит.

Тя и Нир лежат неподвижни и безмълвни в храстите, до момента в който терористите преследват хората към тях с картечници и ракетни оръжия. И до през днешния ден няма следи от приятеля им Зив.

„ Невъзможно е да осъзнаем изцяло това, което преживяхме. Продължаваме да се молим Зив да се върне вкъщи при нас “, споделя още Амит.

По време на бягството младежът се спрял, с цел да помогне на други.

„ Когато ракетните удари започнаха, Зив оказа помощ на две девойки, опита се да ги успокои, като им сподели, че скоро всичко ще се успокои “, споделя Амит пред N12. Два часа по-късно Зив се свързал с приятелите си, с цел да им каже, че се придвижва с друга група.

Томас Хелм, сътрудник на The National в Йерусалим, разяснява пред MailOnline в събота, че локалните са очаквали ракетна офанзива и са били изумени от характера на цялостното нахлуване.

„ Това, което е толкоз шокиращо, е творчеството. Хората отдавна се опасяваха от огромен ракетен обстрел. Но приземяването с делтапланери беше нереално “, споделя той. (
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР