Моловете бяха затворени, защото хората ги използват като паркова среда

...
Моловете бяха затворени, защото хората ги използват като паркова среда
Коментари Харесай

МОЛ-овете затворени, защото се ползвали за разходки, Лъчезар Борисов ще се бори кръчмите да отворят

Моловете бяха затворени, тъй като хората ги употребяват като паркова среда за разходки. Проблемът не беше извършването на покупки. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

След като водещият Антон Хекимян го пита дали зимният сезон ще докара до доста по-голяма безработица, в случай че не отворят порти хотелите и заведенията за хранене в курортите, министърът загатна, че е за отпадане на някои от ограниченията. 

„ Като министър ще се боря зимният сезон да го има и даже заведенията за хранене да работят, само че под формата на кейтъринг, в случай че Националният действен щаб позволи. Това е допустимо, в случай че се съблюдават противоепидемичните ограничения – маски, отдалеченост “, добави той.

„ Мерките против COVID-19 дадоха своя резултат и се усъвършенства обстановката. Важно е хората да съблюдават прецизно ограниченията, с цел да може след разхлабването им нашата стопанска система да може да работи “, разяснява Борисов. 

Пълен локдаун в България в никакъв случай не е имало и се надявам да няма, добави той.

„ Мерките не са закъснели. Те се вкарват според от интернационалните протоколи за това дали заболелите са над 600 на 100 000 население. В други страни в Европа стигнаха по този индикатор по-рано и по тази причина по-рано вкараха противоепидемичните ограничения “, съобщи министърът. 

„ Коронавирусът засегна всички системи. Ние като че ли сме във война. Първо влияем върху дребния бизнес, върху най-засегнатите, които са на първа линия, а по-късно върху всички останали “, добави той.

Според него растежът на безработицата при започване на декември е бил предстоящ като резултат от новите ограничаващи ограничения. Нивото ѝ е по-ниско от междинното за Европейски Съюз, посочи Борисов. 

Само по мярката „ 60/40 “ сме избавили 250 000 работни места, добави той.

Министърът разкри, че в сряда Министерският съвет евентуално ще гласоподава плана за основаването на държавни бензиностанции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР