Молдовският политик в изгнание Илан Шор, осъден задочно за измама

...
Молдовският политик в изгнание Илан Шор, осъден задочно за измама
Коментари Харесай

Илан Шор създава нов политически блок след забрана на проруската му партия в Молдова

Молдовският политик в заточение Илан Шор, наказан задочно за машинация в огромни размери, разгласи през вчерашния ден основаването на нов политически блок, който да размени предходната му проруска партия, носеща името му и, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Конституционният специалист Александру Арсени сподели обаче, че самодейността на Шор евентуално ще бъде оповестена за незаконна.

Забранената партия на Шор провежда всеобщи демонстрации с искане за оставка на държавното управление на проевропейския президент Мая Санду.

 Завърнали се от чужбина млади молдовци мечтаят за Европейския съюз Завърнали се от чужбина млади молдовци мечтаят за Европейския съюз

В известие от новото си местопребиваване в Израел опозиционният водач сподели, че новият блок ще носи названието " Шанс. Отговорности. Реализация " (ШОР), което е акроним от семейството му на съветски и румънски, които са двата най-разпространени езика в Молдова, и че няма да има ръководител.

Шор сподели още, че политическата му мощ ще оспори пред Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) възбраната на партията му.

Опозиционният водач предсказа, че новият му блок, към който са се съгласили да се причислят още две обединения, ще завоюва изборите в Молдова.
Шор беше наказан задочно на 15 години затвор през април за банкова машинация и пране на пари в размер на 1 милиарда $, а Съединени американски щати и Европейският съюз го включиха в санкционните си описи. Молдовските управляващи и западни държавни управления упрекват олигарха, че се пробва да дестабилизира страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР