Молдовските и румънските власти откриват граничния пункт Леова – Бумбъта.

...
Молдовските и румънските власти откриват граничния пункт Леова – Бумбъта.
Коментари Харесай

Откриват нов ГКПП между Молдова и Румъния

Молдовските и румънските управляващи откриват граничния пункт Леова – Бумбъта. Първоначално трафикът ще бъде отворен в тестов режим, съобщи молдовската новинарска организация МОЛДПРЕС.

“След либерализирането на визовия режим броят на хората и транспортните средства на молдовско-румънските гранични пунктове се удвои, стопанската система на страната се ориентира към Европейски Съюз, а Румъния стана благонадежден сътрудник в комерсиалните връзки. За нас е значимо да осигурим на жителите по-голяма подвижност. Този пропускателен пункт ще обезпечи качествени услуги за жителите на обитаемоте места в района и ще съставлява опция за 800 000 души “, сподели молдовският  министър на вътрешните работи Ана Ревенко.

От своя страна, румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че граничният контролно-пропускателен пункт Леова – Бумбъта ще улесни прекосяването на границата от хора и транспортни средства.

“Той ще облекчи трансграничния трафик и ще редуцира времето за очакване на другите гранични пунктове, които в този момент са по-натоварени, като да вземем за пример Леушени – Албица, които са в съседство. В същото време граничният пункт ще способства за развиването на стопанската система и комерсиалните връзки “, означи Лучиан Боде.

На първия стадий, работният график на пункта ще бъде в дневен режим, в часовия период 8:00-20:00 часа. Границата ще могат да минават транспортни средства с обща маса до 3,5 тона.

Леова-Бумбъта е седмият молдовско-румънски граничен контролно-пропускателен пункт.

Етикети: ГКППМолдоваРумъния
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР