Молдовската полиция идентифицира задържания стрелец, участвал в инцидент на летището

...
Молдовската полиция идентифицира задържания стрелец, участвал в инцидент на летището
Коментари Харесай

Задържан е убиецът от Кишинев

Молдовската полиция разпознава арестувания стрелец, взел участие в случай на летището на Кишинев, като 43-годишен жител на Таджикистан, сподели министър председателят Дорин Речан, съобщи Ройтерс.

В допълнение към двамата чиновници, които бяха убити при случая, има и един ранен граждански, написа Речан във Facebook.

ТАСС цитира молдовския министър председател, който съобщи, че на таджикистанеца бил отхвърлен достъп до страната от съображения за сигурност, само че не излиза наяве какви тъкмо.

Според Асошиейтед прес до стрелбата се стигнало, откакто на таджикистанеца било отказано влизане в Молдова. Когато бил ескортиран от чиновници на интернационалното летище в Кишинев, той „ взел оръжието на граничаря “ и разкрил огън. След това лицето е било обезвредено и оковано с белезници от намесилите се специфични сили. Всички пасажери са били евакуирани от летището, написа Българска телеграфна агенция.

Президентката на Молдова Мая Санду съобщи, че двамата убити са граничен служител на реда и чиновник по сигурността на летището.

Молдова, някогашна руска република, е ситуирана сред Румъния и Украйна. Тя е известна дестинация за руснаците и значим транспортен възел и директен пункт. Руснаците са етническо малцинство в Молдова, напомня ДПА.

Външно: Няма данни за потърпевши българи при стрелбата на молдовското летище

Няма данни все още за потърпевши български жители при случая на молдовското летище, където по-рано през днешния ден мъж умъртви двама души. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерството на външните работи (МВнР).

От Министерство на външните работи прецизираха, че представителството ни в Молдова е в непрекъснат контакт с българските управляващи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР