Молдова трябва да се оттегли от Общността на независимите държави

...
Молдова трябва да се оттегли от Общността на независимите държави
Коментари Харесай

Молдова се оттегля от ОНД, но запазва изгодни за бизнеса споразумения

Молдова би трябвало да се отдръпна от Общността на самостоятелните страни (ОНД) допустимо най-скоро, само че да резервира тези съглашения от Оперативно-наблюдателно дело, които са потребни за нейната стопанска система, съобщи министърът на икономическото развиване на Молдова Думитру Алайба, съобщи държавната осведомителна организация МОЛДПРЕС.

„ Мисля, че отдръпването ни от Оперативно-наблюдателно дело е неизбежно. То е несъвместимо с участието в Европейски Съюз и би било неправилно и неискрено да се отсрочва до последния миг - изборът на молдовския народ е явен ", сподели Алайба.

В същото време той съобщи, че държавното управление на страната не желае да се отдръпна от стопански преференциални съглашения, подписани в границите на Оперативно-наблюдателно дело.

" Анализирахме всички съглашения в границите на Оперативно-наблюдателно дело - нямаме потребност от множеството от тях. Но няма да прекратим тези съглашения, които са преференциални за бизнеса. Молдова няма да напусне непринудено нито един от пазарите. Но би трябвало да се откажем от множеството съглашения, те са неефективни ", акцентира министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР