Молдова ще помогне с транзита на украинско зърно, като се

...
Молдова ще помогне с транзита на украинско зърно, като се
Коментари Харесай

Санду: Молдова ще помогне с транзита на украинското зърно

Молдова ще помогне с преноса на украинско зърно, като се пробва да откри решение, което по едно и също време да удовлетвори локалните фермери и да помогне на Киев. Това съобщи президентът на републиката Мая Санду.

" Молдова предложи на Украйна помощ за преноса на зърно още при започване на войната. Не единствено в този момент, когато бомбардираха пристанищата. Опитваме се да намерим решение, като преговаряме с Украйна, Румъния и Европейската комисия, с цел да забележим по какъв начин можем да съгласуваме ползите на нашите фермери, както и да осигурим преноса на това зърно от Украйна. Ние сме длъжни да помогнем на Украйна, която пази нашия свят през днешния ден “, сподели Санду в изявление за RFI.

Наскоро в Галац се състоя среща с представители на Румъния, Украйна, Молдова, Съединени американски щати и Европейски Съюз, на която те се пробваха да намерят решения за нашарване на различните направления за експорт на зърно посредством железопътен, авто и морски превоз.

„ Ще създадем всичко, с цел да намерим решение, което е допустимо най-изгодно и за двете страни. И явно едно от решенията е да създадем бързи вложения в транспортна инфраструктура, пристанищна инфраструктура за увеличение на потенциала, тъй като желаеме да увеличим потенциала си, желаеме да развием нашата инфраструктура и можем да създадем това благодарение на Европейския съюз “, сподели молдовският президент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР