Можем да ускорим икономиката на България. Това послание отправи премиерът

...
Можем да ускорим икономиката на България. Това послание отправи премиерът
Коментари Харесай

Денков пред директора на МВФ Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката на България

Можем да ускорим стопанската система на България . Това обръщение насочи министър председателят акад. Николай Денков пред Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд. И уточни, че растежът на брутния вътрешен артикул за 2023 година е съвсем 2%, а инфлацията продължава да спада и сега е към 3% .

В хода на срещата министър-председателят срещна шефа на Международния валутен фонд с главните достижения на държавното управление досега и с целите и промените в икономическата и финансовата политика.

„ Присъединяването към еврозоната през 2025 година е приоритет за България. Вече сме изпълнили напълно три от четирите критерия “ , съобщи акад. Денков.

И добави, че има политическо единодушие и поддръжка за въвеждането на еврото в страната ни .

Премиерът показа и част от ограниченията, с които държавното управление усъвършенства изискванията за живот на хората. Сред тях са увеличението на приходите и на средствата, които страната дава в поддръжка на фамилиите с деца, както и идният растеж на пенсиите с 11% .

Тема на диалог бяха и измененията в конституцията и антикорупционните закони . Борбата с корупцията остава един от най-важните ни цели, безапелационен е акад. Денков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР