Можем да си спомним, че през 2009 г. в Охрид

...
Можем да си спомним, че през 2009 г. в Охрид
Коментари Харесай

Македонски журналист: Тъжно е, че народите ни се сближават чрез подобни трагедии

Можем да си спомним, че през 2009 година в Охрид при поглъщане на лодка починаха 15 български жители. Сега 45 македонски жители починаха в България. Тъжно е, че народите ни се сближават посредством сходни нещастия.

Това съобщи македонският публицист Йовица Пауновски в предаването " 120 минути ".

" Жалко е, че учим най-важните лекции в живота посредством такива нещастия. От тази злополука научихме, че не би трябвало да живеем в свят на импровизации. Всички институции в Северна Македония не устояха този тест – митницата, граничните служби. Научихме, че облагата не трябва да бъде поставяна пред човешкия живот. Системата би трябвало да действа, с цел да не бъдат повтаряни такива или сходни нещастия. Трябва да проработи и персоналната отговорност на всеки, който работи с хора. Трябва да се надигнем даже след сходни нещастия и да се поучим от всички неточности, случили се в предишното ", сподели той.

Пауновски съобщи, че сега са нужни бързи отговори на няколко основни въпроса.

" От какво е провокиран пожарът в рейса и самата детонация, по какъв начин е допустимо 113 пъти същият този рейс без лиценз да мине границата. Очакваме и отговор на най-важния въпрос - коя е повода за това нещатие, откакто в него имаше единствено един участник - този рейс ", изброи журналистът.

Йовица Пауновски описа и любопитна история от престоя си в българската столица през миналата седмица, която, по думите му, е образец за това, че двата народа се сближават посредством сходни нещастия.

" Tази седмица бях в София и по време на пътуването ми от хотела до болница " Пирогов " водачът на таксито не пожела да вземе пари за услугата в символ на респект към починалите ", спомни си той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР