Можем да погледнем с удовлетворение през месеците, през които носихме

...
Можем да погледнем с удовлетворение през месеците, през които носихме
Коментари Харесай

Президентът обяви състава на новия служебен кабинет

Можем да погледнем с задоволство през месеците, през които носихме отговорност. Правителството разкри тежкото завещание, осветли и пресече голям брой корупционни схеми, приключи рекета върху бизнеса, упражняван от предходното ръководство, усъвършенства се Планът за възобновяване и резистентност, провежда се присъственото образование в учебно заведение. Това сподели президентът Румен Радев по време на представянето на служебния кабинет в постройката на " Дондуков " 2.

По думите му този сполучлив образец е капитал за политическото бъдеще на родината.

" С активността си върнахте част от доверието на българите в институциите. Разграждането на олигархичната скица ще изисква доста старания и време, ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт. Върху вас ще се изсипят следствията от десетилетия на застой, компрометираната още от началото имунизация ", добави Румен Радев.



Той акцентира, че политическата класа не е възприела модела на служебното държавно управление.

" Служебното държавно управление организира почтени избори, понижи купения избор. Правителството разкри олигархичния модел на ръководство, беззаконието в огромните инфраструктурни планове, опълчи се на модела на превзетата страна. Постигнат беше рекорден стопански растеж – на приходите и историческа ниска безработица. Правителството актуализира бюджета, засилва обществената политика към най-уязвимите. Актуализирахме пенсиите ", съобщи президентът.

" Защитихме последните девствени плажове по нашето Черноморие. Спряхме вноса и изгарянето на нездравословни боклуци. Служебното държавно управление овладя рецесията в енергетиката. Овладя хаоса в рецесията с COVID-19 ", сподели Румен Радев.

Ето цялостния състав на служебното държавно управление:



Стефан Янев - длъжностен министър-председател на Република България;

Гълъб Донев - длъжностен заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика;

Бойко Рашков - длъжностен заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи;

Атанас Пеканов - длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства;

Валери Белчев - за длъжностен финансов министър. Той е ученик на Харвард и някогашен началник на Фонда на фондовете;

Георги Панайотов - длъжностен министър на отбраната;

Стойчо Кацаров - длъжностен министър на здравеопазването;

Виолета Комитова - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството;

Николай Денков - длъжностен министър на образованието и науката;

Светлан Стоев - длъжностен министър на външните работи;

Янаки Стоилов - длъжностен министър на правосъдието;

Велислав Минеков - длъжностен министър на културата;

Асен Личев - длъжностен министър на околната среда и водите;

Христо Бозуков - длъжностен министър на земеделието, храните и горите;

Христо Алексиев - за длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и известията. От 27 януари до 4 май 2017 година той е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебния кабинет на Огнян Герджиков;

Даниела Везиева - за министър на стопанската система. Тя е заемала пост заместник-министър на стопанската система във втория кабинет на Бойко Борисов (2014-2016 година), като част от някогашната коалиция " Реформаторски блок " ;

Андрей Живков - длъжностен министър на енергетиката;

Стела Балтова - длъжностен министър на туризма;

Андрей Кузманов - длъжностен министър на младежта и спорта.

След представянето министрите в новия длъжностен кабинет поставиха клетва.

Президентът Румен Радев показа структурата, състава и целите на новото служебно държавно управление на публична гала в президентството. Така за пръв път в най-новата история на България длъжностен кабинет съобщи властта на различен длъжностен кабинет .



Основната задача пред новото държавно управление ще бъде да провежда и обезпечи безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1: Президентски и предварителни парламентарни.

Можете да гледате онлайн мненията и анализите на специалистите в утринния блок преди и след церемонията:



Ето какво сподели и служебният министър председател Стефан Янев:



" Позволете ми на първо време да благодаря на президента за доверието и оценката на свършеното досега от служебния кабинет. Доверие, което, от името на новоназначения длъжностен кабинет, давам обещание да бъде целесъобразно по най-хубавия метод ".

Янев благодари на служебните министри, с които е работил до момента за добре свършената работа. По думите му новият длъжностен кабинет ще се концентрира минимум в две посоки, като главното е организацията на почтени и транспарантни избори, които за следващ път тази година ще бъдат проведени.

" Тук е моментът да подчертаем, че изборите са пиедестал на демокрацията и аз се надявам българските гласоподаватели да бъдат задоволително мобилизирани и стимулирани за присъединяване в идните избори, тъй че да имаме ефикасна и градивна настройка на политическото посланичество в бъдещия парламент ", разяснява Янев.

Той е безапелационен, че страната не може да си разреши да действа в перманентна политическа рецесия.

" Нуждаем се от държавно управление, подкрепено от устойчиво парламентарно посланичество, което да прави промени и да предлага смислени политически хрумвания и визии, които, несъмнено, да бъдат подкрепени с нужните законодателни иницативи. Защото българските жители заслужават това, тъй като България се нуждае от устойчива вероятност ", съобщи служебният министър председател.

Стефан Янев акцентира, че идните месеци няма да бъдат леки.

" Ще е належащо да се поставят още повече старания, тъй че проблемите на жителите да бъдат решени по най-хубавия метод и да се ръководят дейно наличните към този момент рецесии, както и да се предотвратяват трендовете за поява на нови такива ", сподели той.

" Уверен съм, че служебният кабинет ще се оправи с тези тежки провокации и ще постави всички старания ползите на българските жители да бъдат предпазени ", заключи служебният министър-председател.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР