Можем да оставим настрана враждебните действия и съревнованията с Гърция,

...
Можем да оставим настрана враждебните действия и съревнованията с Гърция,
Коментари Харесай

Ердоган: Надявам се, че изборите в Гърция и Турция ще отбележат началото на нова ера

Можем да оставим настрани враждебните дейности и съревнованията с Гърция, защото те навредиха доста и на двете страни и не би трябвало да не престават. Надявам се, че изборите в Гърция и Турция ще отбележат началото на нова епоха. От Турция изпращаме нашите топли и другарски поздрави на Гърция. Това сподели за турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

На въпрос дали има обръщение или предпочитание за Мицотакис, Ердоган отговори: „ Мицотакис би трябвало да вземе под внимание тези усещания и да съблюдава обещанията си “.

Предстоящите избори на 14 май от ден на ден се трансформират в мощно оспорвана конкуренция сред Ердоган, който управлява Турция повече от 20 години, и главния му противник Кемал Кълъчдароглу. Последните изследвания на публичното мнение демонстрират леко преимущество на Кълъчдароглу, претендента на шестпартийна опозиционна коалиция.

Турският президент е убеден в изборната си победа и съобщи пред Kathimerini: „ Големите събирания по площадите демонстрират това, хората демонстрират това предпочитание и вие също можете да го видите. "

Помощниците на Ердоган допускат, че резултатът от изборите евентуално ще бъде избран на първия тур. Ако нито един претендент не събере 50 % от гласовете в неделя, две седмици по-късно ще се организира балотаж.

По време на диалога Ердоган резервира топло и сърдечно държание. Въпреки поредните манифестации, той изглеждаше деятелен и изпълняваше графика си до късно през нощта. Когато беше разпитан за гръцкия Мицотакис, Ердоган избра да не ескалира напрежението, оставяйки настрани отрицателната атмосфера, която съществуваше сред тях. Вместо това той съобщи обръщение за ново начало при положение на преизбиране на двамата водачи в съответните им страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР