Може и да ви звучи странно, но е истина. Женените

...
Може и да ви звучи странно, но е истина. Женените
Коментари Харесай

Оженете се, ако искате да живеете

Може и да ви звучи необичайно, само че е истина. Женените хора са към 40% по-малко застрашени от сърдечни заболявания и от инфаркт, в сравнение с необвързаните. Учените от университета Кийл във Англия са стигнали до извода, че съществуването на сътрудник ни кара да се грижим по-добре за здравето си и да взимаме превантивни ограничения.

Изследването сочи, че фамилният статус на един пациент е също толкоз значим фактор, колкото и зависимостите му към алкохола и цигарите.

„ Това изследване потвърждава, че лекарите би трябвало да помислят за фамилното състояние на пациента и по какъв начин то се отразява на здравето му “, споделя един от медиците, взели участие в проучването.

А ето и какви са резултатите от него:
След преглеждането на данните на над два милиона души по света на възраст сред 42 и 77 година лекарите открили, че най-застрашени от сърдечни заболявания и инфаркт са тези, които в никакъв случай не са били женени, разведените и овдовелите. Според учените бракът е най-силната форма на обществена поддръжка. Освен това женените са доста по-малко застрашени и от деменция.

„ Хората, които не са сами и имат човек до себе си, са доста по-склонни да потърсят здравна помощ, когато имат някакъв здравословен проблем. Много постоянно при мен идват мъже, които имат съществени недоволства, само че все пак споделят, че нямало да ме потърсят, в случай че не били дамите им. Факт е, че пациентите, които имат брак са по-склонни да се грижат за себе си и да взимат медикаменти, тъй като получават съпружеска поддръжка. А и те знаят, че би трябвало да се поддържат, тъй като са наясно, че обичаният им човек има потребност от тях “, споделя още професор, взел участие в проучването.

Учените към момента не са разглеждали в детайли въпроса при хомосексуалните двойки и тези, които към момента нямат брак, само че живеят на фамилни начала. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР