Може и да ни се струва странно, защото най-вероятно въобще

...
Може и да ни се струва странно, защото най-вероятно въобще
Коментари Харесай

Nokia и новото лого на компанията

Може и да ни се коства необичайно, тъй като най-вероятно изобщо не се замисляме над това, само че към този момент от съвсем 10 години Nokia не създава мобилни телефони.

През 2014 година финландската компания продаде мобилното си поделение на Microsoft, като все още към момента на пазара се оферират телефони с тяхното лого, само че те са продавани от HMD Global.

И тъй като животът и бизнесът не престават, от Nokia желаят да припомнят на всички ни, че към този момент не би трябвало да ги свързваме с мобилните телефони, а с доста други неща. Като да вземем за пример развиването на мрежи и индустриалната мобилизация.

Ето за какво финландската компания реши да смени логото си. Изпълнителният шеф на Nokia Пека Лундмарк споделя пред Bloomberg, че с това пускат в деяние нов бранд с нова устременост, който е радикално друг от мобилните телефони.

Новото лого бе показано през уикенда на MWC 2023 в Барселона и е първата му огромна смяна от 60 години насам, написа The Verge. В публично известие от Nokia споделят, че новото лого надгражда остарялото, като основава възприятие за актуалност, дигиталност и отразява по-добре новата еднаквост на компанията.

" Това е Nokia... само че не както светът ни е виждал до момента ", споделя още в изказването си Лундмарк.

От The Verge напомнят, че в даден миг точно мобилните телефони на финландската компания диктуваха параза. Но с времето и развиването на технологиите и конкуренцията Nokia не съумя да остане в крайник с измененията и новите трендове. Дори продажбата на Microsoft се оказа пагубна от финансова позиция, тъй като към 2016 година софтуерният колос загуби 8 милиарда $ от договорката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР