Може да се берат трудно, но усилието си заслужава -

...
Може да се берат трудно, но усилието си заслужава -
Коментари Харесай

Сладко от горски ягоди

Може да се берат мъчно, само че усилието си заслужава - няма да намерите друго толкоз ароматно сладко

Необходими Продукти

● горски ягоди - 1 кг
● захар - 800 г
● вода - 1/2 ч.л.
● лимонтузу - 1/2 ч.л.
● масло - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Плодовете на горската ягода са извънредно вкусни и ароматни, също така се употребяват и в националната медицина, по-скоро листата им за приготвянето на всякакви типове отвари.

Подариха ми 2 кг луксозни горски ягоди и взех решение да ги подготвя на сладко, тъй като тъкмо горската ягода е малотрайна, тя се скапва за часове, и би трябвало бързо да се подготви, било на сладко или сироп.

Плодовете ги натопих в огромна тенджера със студена вода и с ръце ги потопявах надолу, тъй като са доста нежни и да не се нараняват, с цел да паднат всякакви дребни клечки и да се почистят. Тази процедура я направих няколко пъти, като сменях водата. След това хубаво ги изцедих и трансферирах в дълбока тенджера.

Добавих захарта, не употребявам доста захар, когато подготвям сладка, това количество за 1 кг е изцяло задоволително, дребното масло и дребното вода и сложих на приблизително мощен котлон, до момента в който сместа заври. Маслото се прибавя, защото доста понижава образуването на пяна.

Намалих температурата на котлона и оставих сладкото да се вари на слаба степен, да къкри, за към 50 мин. или до мечтаната консистенция на сиропа.

Сваля се тенджерата от котлона, прибавя се лимонтузуто, разбърква се.

Готовото сладко се разпределя в сухи и горещи бурканчета, които се обръщат с цел да вакуумира капачката.

Сладкото от горски ягоди е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР