Може да изглежда като нещо от новия филм за Джеймс

...
Може да изглежда като нещо от новия филм за Джеймс
Коментари Харесай

Суперяхта с ядрена енергия, 22 лаборатории и 160 учени ще сп...

Може да наподобява като нещо от новия филм за Джеймс Бонд, само че " Земя 300 " е суперяхта с нуклеарен мотор и със смели упоритости.

Въпреки че към момента не е издигната, тази безвъглеродна яхта е проектирана като пътуваща лаборатория за учени, които да изследват океаните и да се оправят с най-големите екологични проблеми на днешния ден. С място за 22 лаборатории, 160 учени и 20 студенти, яхтата ще се зарежда от реактор с разтопена сол - нов вид нуклеарна сила, която е 100% без излъчвания, оповестява Евронюз, представена от " Бгнес ".

Има място и за туристи, само че на каква цена!

Проектирана от специалиста по суперяхти Айвън Салас Джеферсън, " Earth 300 " ще има място и за 40 VIP посетители, които ще би трябвало да платят колосалните 3 милиона $ (2,5 милиона евро) за удоволствието да останат на борда ѝ. Учените и студентите ще пътуват гратис или на понижена цена.

„ Искаме да изградим световна икона за науката, проектирана като научна статуя по моретата, с цел да притеглим вниманието на хората и да вдъхновим въображението им “, сподели Аарон Оливера, основен изпълнителен шеф на " Earth 300 " Компанията се надява, че суперяхтата ще бъде подготвена за стартиране по море през 2025 година

Възходът на суперяхтите

Търсенето на суперяхти се е нараснало през последните 10 години, подтикнато от пандемията от COVID-19 и увеличението на международните „ супер богаташи “. " Земя 300 " ще бъде най-голямата от партидата, 300 метра на дължина и 60 метра на височина. Това е с 31 м по-голяма дължина от тази на " Титаник ".

С футуристичен, архитектурен дизайн, лодката ще включва най-съвременни лаборатории за визуализация на климатичните данни, лаборатории за 3D щемпел и лаборатории за биологична сигурност, предопределени да се оправят с вируси като COVID-19, съгласно Оливейра.

„ Earth 300 " ще употребява световно редовно мислене, на борда на кораба ще изследваме най-широкия набор от гледни точки, обединявайки най-големите и ярки мозъци, с цел да създадем образован колектив, който няма аналог по обсег и многообразие “, споделя Оливейра. „ Тя ще включва 4 разнообразни общности - учени, специалисти, студенти и частни лица. Именно с тази композиция от жители и учени екипът се надява да сътвори коренно ново мислене в битката с изменението на климата ".

Готова ли е към този момент технологията?

Въпреки че дизайнът на " Earth 300 " е футуристичен, огромна част от нужните технологии към момента не са излезли на пазара. Първоначално яхтата ще се задвижва от зелени горива, защото реакторът за разтопена сол към момента се създава. Реакторът се създава от " Terrapower ", компания, подкрепена от притежателя на " Microsoft " Бил Гейтс.

След като бъде подготвен, реакторът ще бъде осъвременен, което ще разреши на суперяхтата да бъде 100% без излъчвания.

Вдъхновена от умиращите коралови рифове

Оливейра, който има опит в създаването на първокласни курорти, е въодушевен за основаването на " Earth 300 " след гмуркане на Малдивите.

След като видял умиращите корали, той осъзнал, че светът няма потребност от нов първокласен курорт. Оливейра решил да промени метода, по който да работи " Земя 300 ", комбинирайки първокласно пътешестване и битка на науката с климатичните промени и биологичните рискове на едно място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР