Може да има всякакви съмнения по отношение на машинното гласуване

...
Може да има всякакви съмнения по отношение на машинното гласуване
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нека прокуратурата да каже за кодовете, скандалите рушат доверието в институциите

Може да има всевъзможни подозрения във връзка с машинното гласоподаване и кодовете за машините, само че можем да ги разясняваме когато са потвърдени. Такава позиция изрази пред бТВ водачът на партия „ Български напредък “ Стефан Янев.  

„ Прокуратурата има съображение, има информация, те преценят най-добре “, сподели той във връзка на абсурда сред Българска социалистическа партия и Политическа партия по отношение на предложение на Кирил Петков към Българска социалистическа партия за кодовете за машините и отдръпването на хартиената бюлетина.

По думите му, когато една тематика се експлоатира толкоз съществено и разнообразни експерти приказват с елементи, това има съображение.  

„ Но дано сложим чертата и да кажем – въвеждането  на машинното гласоподаване има своите позитивни страни “, добави Янев.

Според него диалогът би трябвало да се води за рационализиране на изборния развой.

Търсим нови и нови способи де се разделяме и да се сочим с пръст кой е отговорен, установи Янев.

Той акцентира, че би трябвало да се търси градивен звук, а не обвинявания, тъй като по този начин освен политиците губят доверието на жителите само че и се подкопава доверието в институциите и в представителната народна власт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР