Може да има партии, с които да не искаш да

...
Може да има партии, с които да не искаш да
Коментари Харесай

Филип Димитров: Няма Митрофанова, а посланик на Русия, шокирала света с агресията в Украйна - той няма място в НС

Може да има партии, с които да не искаш да правиш дослук. Но това не значи да се беседва. Това, което виждам в този момент – би трябвало да се излезе от картината на злобното говорене. Важното за нас сега, тъй като има война и се слага въпросът за ориентацията на България, да разберем, че главният аршин сега е да си дадем сметка къде се намираме и какво да вършим. Ако партиите не могат да проумеят това – то те или желаят предварителни избори, или не схващат защо става дума. 

Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия някогашният министър председател Филип Димитров. В изявлението за националната медия той разяснява и други настоящи тематики все още. 

Димитров акцентира, че България е направила своя избор – да бъде част от демократичния свят, от Европейски Съюз. Въпросът тук е, че цялото приказване на някои политически водачи няма за цел България да стане част от Евразия. Защото геополитическия избор при цялото това националистическо приказване за Русия няма по какъв начин да бъде изменен. Това са единствено приказки, тъй като няма българи, които да желаят да са в Евразия.

Бившият министър председател разяснява и проблема с Митрофанова, обяснявайки ясно: Няма Митрофанова, а дипломат на съветската страна. А Русия шокира целия свят с държанието си. И нейното наличие на откриването на Народно събрание би бил знак, който ние не можем да си позволим да вършим. Руският дипломат няма място в един подобен ден. Да внимаваме кое на коя сметка пишем.

Димитров разяснява и тематиката за войната и нейното отражение върху политическите обединения в ляво и дясно. 

Войната в Украйна – пагубна за консервативните партии, нарочени като ръката на Путин. Русия година и половина след нашествието в Грузия, която ние неглижирахме, има една удивителна дарба - да сплотява извънредно десните и извънредно леви трендове, т.е. комунистическото мислене и десния популизъм. Един от най-драстичните популистки подходи, съгласно него, е основаването на враг…Идеята, че някой ти е откраднал триумфа, който ти принадлежи. За България най-удачният образец е „ Възраждане “, въпреки Филип Димитров да не го уточни непосредствено.

Според някогашния министър председател това, което става в този момент у нас, няма никаква аналогия с това, което ставаше по времето, когато пое ръководството на страната.
Тогава премахвахме един незаконен режим, който беше нанесъл съществени вреди. А сега България е една европейска и натовска страна, разрастваща се бурно е сполетяна от една война, както  народът споделя - който сее вятър, сее стихии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР