Може би в дома ви има доста детайли, които отнемат

...
Може би в дома ви има доста детайли, които отнемат
Коментари Харесай

Всеки ги има: неща, които предизвикват умора

Може би в дома ви има много елементи, които лишават сила и мощ. Заради това те провокират отмалялост и омърлушеност

Случвало ли ви се е да усещате безпричинна отмалялост? Ако ненадейно забележите, че незабавно щом прекрачите прага на личната си къща, се чувствате отпаднали и мечтаете единствено да си легнете, не би трябвало да приписвате това на метеорологичните условия или натоварването.

Да, случва се и поради това да се почувства човек изтощен, само че бъдете почтени, в случай че денем сте скачали и сте се забавлявате, а личният ви апартамент ви кара да спите, да се чувствате унили, тогава не става дума за вас, а за интериора. По-точно в тези неща, които могат да причинят отмалялост без забележима причина.

Стени със студени тонове

Изненадващо, цветът, в който са боядисани стените, да речем, в спалнята, също може да повлияе на настроението и да предизвика отмалялост. Американски учени откриха, че сивото, синьото, лазурното и други студени нюанси имат успокоителен резултат, забавят пулса и намаляват сърдечното налягане.

Затова в такава среда непрекъснато ни се спи. Изводът е единствено един: с цел да се почувствате по-ведри – пребоядисайте стените в по-положителни топли цветове.

Винаги пуснат тв приемник

Информационният звук въздейства зле на душeвността, както и звънящата тишина . Ето за какво, в случай че имате навика да хващате дистанционното управление незабавно щом влезете в жилището, не се учудвайте по-късно, че имате чести главоболия и целият свят ви е крив.

В допълнение, синият диапазон на забележимата радиация потиска производството на мелатонин, хормон, който контролира циркадните ритми. Затова сънят става разтревожен и не можете да си починете и да се рестартирате.

Мръсотия и разпръснати неща

Безпорядъкът, боклукът и мръсотията също не вършат деня ни по-добър. Експертите показват, че безпорядъкът държи мозъка ни в непрекъснат стрес и напрежение, което ни затруднява да се съсредоточим. В последна сметка това води до нервно безсилие и липса на жизнеспособност.

Ако желаете да подобрите благосъстоянието си и да спрете да заспивате в придвижване (защитната реакция на тялото към стрес), тогава просто се съберете и почистете къщата. Друг вид е да повикате експерти, които ще се оправят с тази задача един път или два пъти в месеца.

Бърза храна или мощни питиета

Бързото хранене, полуфабрикатите, чаша-две мощни питиета преди лягане също не са добра концепция. Така да вземем за пример нездравословната храна, обогатена с елементарни въглехидрати и захар, предизвика чести скокове на кръвната захар, последвани от внезапни спадове.

Това води до обстоятелството, че се усещаме не просто изтощени, а претрупани. Пиенето на алкохол преди лягане води до неспокойни нощи, постоянно пробуждане и неспособност да вдигнете главата си от възглавницата заран .

Ароматни свещи

Особено с миризмата на лавандула. Сам по себе си, несъмнено, този мирис е доста добър, само че психолози от Уеслианския университет да вземем за пример откриха, че хората, които непрекъснато вдишват лавандулов аромат, се усещат спокойни и непрекъснато желаят да спят.

Затова е по-добре да замените лавандулата с мента или цитрусови плодове. Но единствено не прекалявайте! Голямото струпване на ароматизирани свещи в една стая може да аргументи главоболие и вследствие на това отмалялост.

Плътно дръпнати пердета

Винаги спуснатите плътни пердета и щори провокират меланхолия и подтиснатост. Психолозите твърдят, че за естественото действие на тялото е належащо да му се обезпечи задоволително количество светлина и в случай че това не се случи, тогава настроението ни стартира да се утежнява и се появяват отрицателни мисли.

Затова специалистите предлагат да отворите завесите денем и да ги дръпнете единствено директно преди лягане.

Неподходящо спално долни дрехи

Чаршафите, направени от синтетични тъкани, не способстват за качествената отмора: те се нагряват в жегата, охлаждат се в студа и не всмукват влагата. В резултат на това ставаме не в най-хубавото положение и си лягаме още по-разбити.

Памук и лен са идеални за спане. И също по този начин се нуждаете от комфортна възглавница, умерено топло одеяло, верен матрак, който към момента би трябвало да се обърне в точния момент. Тогава почивката ще бъде пълноценна и чувството за хронична отмалялост ще се изпари от живота ви.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР