Може би, тази новина ще шокира много хора, но, според

...
Може би, тази новина ще шокира много хора, но, според
Коментари Харесай

Tesla остава на върха на пазара на електромобили, но конкуренция не липсва

Може би, тази вест ще шокира доста хора, само че, съгласно третото годишно проучване на водещото софтуерно издание CleanTechnica, Model 3 на Tesla e най-желаният идващ електрически автомобил за водачите, които към този момент са минали към новаторската технология. Сходни са проектите и на тези, които занапред възнамеряват да се снабдят с електрическа кола. За други тази вест няма да е толкоз шокираща, защото Model 3 събра над 100 000 предварителни поръчки в границите на едвам 24 часа, даже преди Tesla да покажат нескрито новия си модел. Търсенето беше толкоз огромно още при оповестяването на разтработката, че тя се трансформира в най-поръчвания индивидуален артикул единствено въз основата на спецификации в историята. Така че, в последна сметка не е изненадващо, че точно този електрически автомобил води листата за " най-желан идващ модел ".

Фактът обаче, че под 50% от респондентите дават този отговор, навежда на мисълта, че пазарът на електрически автомобили надалеч надвишава интереса към Model 3, който с времето се трансформира в знак на тази технология. В този ред на мисли, може би, обстановката при по-малко известните модели даже е по-интересна. Въпреки че получават доста по-малко внимание, доста консуматори не престават да пазят място в гаражите си точно за тях.

Както и при първите две изследвания на медията измежду притежатели на електрически автомобили, и в тазгодишното прави усещане лоялността на потребителите към марките и моделите, които карат понастоящем. Много водачи на Volt да вземем за пример възнамеряват идващият им автомобил да бъде Bolt, тези на LEAF считат още веднъж да си закупят подобен електрически автомобил, а водачите на модели от портфолиото на Tesla не вършат изключение от общото предписание, като или възнамеряват да закупят същия като настоящия си елкектромобил, или да се снабдят с някой от новите модели.

87% от водачите на електрически автомобили от Tesla в Северна Америка имат проекти идната им кола още веднъж да бъде създадена от компанията на Мъск. По-конкретно, 33% от тях имат намерение да се качат в Model 3, 17% - в Model Y, 17% - Model S, 16% - Model Х, а някои респонденти показват Tesla Roadster или Tesla Pickup, макар че те не са били дадени измежду вероятните отговори.

В Европа цифрата е сходна – 83% от доверилите се на Tesla считат да го създадат отново. 34% са избрали Model 3 за собствен идващ електрически автомобил, 28% - Model S, 13% - Model Y, a 2% показват новия Roadster.



В Северна Америка близо 60% от респондентите, които употребяват plug-in хибриди, карат Chevy Volt. 22% от тях обаче въпреки всичко считат идната им кола да бъде Model 3. Добрата вест за General Motors е, че техни модели заемат идващите две позиции - 16% от интервюираните възнамеряват да да се доверят на Chevy Bolt, а 9% - на Chevy Volt. Model S и Model Y събират желанията на 4% от участниците в тази група, а Nissan LEAF и Mitsubishi Outlander PHEV – по 3%.



По отношение на напълно електрическите коли, 30% от респондентите в Северна Америка са избрали Tesla (което значи, че 70% имат модели на други производители). В Европа този % е 29%, което значи, че ползата към компанията на Мъск от двете страни на океана е подобен.



Шофьорите на чисти електрически автомобили, които не са измежду почитателите на Tesla, значително избират LEAF (43%) и Bolt (27%), когато става дума за Северна Америка. В Европа главните желания също отиват на сметката на LEAF (34%), следван от Renault ZОЕ (25%). Други електрически автомобили с положителни позиции в Северна Америка са Fiat 500e (6%), BMW i3 (5%), Ford Focus Electric (4%), VW e-Golf (4%) и Kia Soul EV (4%). На Стария континент колите с 4% или повече пазарен дял, отвън Tesla, когато става дума за чисти електрически автомобили, са BMW i3 (10%), Hyundai Ioniq Electric (10%), Kia Soul EV (6%) и VW e-Golf (5%).

А в този момент да си напомним, че най-голямата част от тези водачи, изброени дотук, желаят да преминат към Model 3, само че това в действителност значи едвам 1/4 от респондентите (23% в Северна Америка и 27% в Европа). В Северна Америка Tesla печели благосклонностите и на 4% с Model S, и още веднъж на толкоз с Model Y. Но измежду тази група водачите са други - Chevy Bolt (16%) и Nissan LEAF (14%).

Когато става дума за Европа, желанията за идващ автомобил наподобяват по този начин - Nissan LEAF (12%), Hyundai Kona EV (10%), Renault ZOE (6%), BMW i3 (5%), Model S (5%) и Hyundai Ioniq EV (4%).

Tesla е водач по известност и измежду тези водачи, които към момента не са минали към електрически автомобили, само че считат да го създадат в близко бъдеще. Както в Европа, по този начин и в Северна Америка Model 3 заема първата позиция като най-желаната първа електрическа кола, надлежно с 59% и 58%.


Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР