Може би се чудите защо не може да свалите последните

...
Може би се чудите защо не може да свалите последните
Коментари Харесай

Изхвърлете тези храни от хладилника, иначе няма как да сте здрави

Може би се чудите за какво не може да свалите последните няколко кг или за какво холестеролът и кръвното ви от време на време излизат отвън норма. Често отговорът стои не по-далеч от вратата на вашия ледник. Храната, която избираме, се отразява доста на нашето здравословно положение и качество на живот.

Понякога купуваме артикули, без да се замислим, че в действителност те не носят никаква изгода за организма ни. Ето 5 типа храни, които е по-добре да заобикаляме, в случай че желаеме да подобрим тонуса и здравето си.

1. Майонеза и кетчуп

Типичните пластмасови тубички, които купуваме от магазина, съдържат редица непотребни и нездравословни съставки. Майонезата предлага тревожно високо количество мазнини и калории, а кетчупът е по-скоро изкуствена примес от захар, нитрати, подобрители и консерванти. Най-добре е да ограничите майонезата или да смесвате по малко от нея с различен тип мазило. Също по този начин не забравяйте да проверявате етикета на кетчупа, с цел да се уверите, че това действително е доматено пюре, а не „ химична реакция ”.

2. Слайс сирена за сандвичи

Индивидуално опакованите тънки резенчета сирене са комфортни за прилагане, само че също по този начин са надалеч от визията за естествен артикул. Те са заредени с значително консерванти, по тази причина е по-добре да употребявате достоверен чедър или ементал.

3. Овкусен йогурт
Само с този способ можете дейно да понижите кръвната захар
След като се нахраним, нормално избираме да се настаним комфортно пред компютъра или телефона и да си вземем дребна отмора. Но изсле...
Прочети повече
Плодовият йогурт в магазините освен съдържа изненадващо високи количества захар, само че и има по-висока масленост от елементарното кисело мляко. Той прибавя непотребни калории към режима ви и води до бързо повишение на кръвната захар. Като по-здравословна опция може да смесите нормално кисело мляко с плодове и лъжица мармалад.

4. Деликатесни колбаси и алено месо

Въпреки че вървят доста добре като мезе и добавка за сандвичи, алените меса съдържат сол, нитрати и наситени мазнини, които не са положителни за тялото. Според Световната здравна организация модифицираните алените меса са канцерогенен артикул, който също по този начин покачва риска от сърдечни болести.

5. Дресинг за салата

Любимите ни бели сосове за салата нямат особена хранителна стойност за тялото, а за сметка на това съдържат лист от изкуствени добавки. Вместо скъпи витамини и минерали, те прибавят към менюто ни най-вече спомагателни мазнини и калории. По-добра концепция е да потърсим няколко предписания за домакински дресинг и сами да овкусяваме салатите си.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР