Може би Путин вече е умрял. Вече 4 британски таблоиди

...
Може би Путин вече е умрял. Вече 4 британски таблоиди
Коментари Харесай

Михаил Ходорковски: Докато не падне режимът на Путин, траен мир в Европа не може да има

Може би Путин към този момент е починал. Вече 4 английски таблоиди написаха за това, базирайки се на информация на МИ 6. По данни на американските спецслужби Путин е тежко болен, а допустимо е към този момент и да е починал, което обаче се крие от неговото обграждане. Така разяснява в Youtube обстановката в Украйна и какво ще се случи в Русия след войната Михаил Ходорковски, съветски бизнесмен и един от критиците на ръководството на Владимир Путин.

Предполага се също, че във всичките му обществени телевизионни изява са негови двойници или по-рано направени записи. Аз не съм обожател на конспирациите и нямам доверие изключително на сходни клюки пред това, че на екрана Путин наподобява изцяло същински.

Какво тъкмо ще се случи – без значение дали ще почине или просто ще се отдръпна от поста, в един миг ние ще разберем, че той повече не стои отпред на страната. Това е неизбежно – по-рано или по-късно историята или биологията ще ни освободи от него. Но какво ще случи след това – ще стане ли по-добре или ще стане по-лошо, или изобщо нищо няма да се промени? Това са доста значими и настоящи въпроси. Да приказваме за Русия след Путин би трябвало да го създадем тъкмо в този момент, тъй като когато той си тръгне по един или различен метод, диалогът към този момент ще бъде просрочен, просто ще би трябвало да се работи. До 24 февруари т.г. въпросът за Русия без Путин беше единствено наша вътрешна работа. Разбира се, че ние не сме били безразлични към света, само че той не влизаше в нашите цели.

На 24 февруари Путин стартира война против самостоятелна Украйна. Война от подобен мащаб не се е случвала през последните съвсем 80 години. Путин за един ден трансформира нашата страна в основен международен фактор на опасност и по тази причина въпросът по какъв начин ще бъде предадена властта в Русия е безусловно въпрос на живот и гибел. Засега е повече от ясно, че до рухването на режима на Путин дълготраен мир в Европа няма да има. Но дали това ще се случи след неговата промяна – зависи от това по какъв начин ще се случи тази промяна. (…) Сценарият, който аз бих разгледал, е от гледната точка на управленец. Някой би споделил, че това е елементарна работа – даваш заповед, предписание и всичко завършва. Но действителността е доста комплицирана. Изпълнението на вашата заповед може и да не се получи, нейното осъществяване може да бъде саботирано, може да бъде преиначено. Верни и демократични решения могат да бъдат осъществени с неправилни и недемократични способи, които да водят към авторитаризъм и то толкоз бързо, колкото човек не може да си показа. (…) Особено когато в ръцете на президента е съсредоточена цялата власт и съставлява ползите единствено на своете обграждане и на малцината, от чиято поддръжка се нуждае – това са силоваците, останали – марш. Затова за промяната на режима би трябвало да се огледа не от чисто идеологическа позиция, само че и от позицията на практическия мениджмент, счита Ходорковски. И добавя, че от негова позиция са вероятни 4 модела на ръководство, с задоволителна предсказуемост за развиването на обстановката в Русия. Кои са те – вижте във видеото.


превод със съкращения: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР