Може би познавате собственик на куче, който споделя бирата си

...
Може би познавате собственик на куче, който споделя бирата си
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да пият бира?

Може би познавате притежател на куче, който споделя бирата си с домашния си любим понякога, без никакви забележими негативни резултати - а някои кучета обичат усета на бирата.

Но могат ли кучетата да пият бира?

Алкохолът може да бъде доста рисков за кучетата, даже в лимитирани количества. Кучетата страдат от алкохолно отравяне и изпитват същите негативни резултати като хората от етанол в доста по-ниски дози.

Ако хванете кучето си да сърба щастливо локва бира от преобърната бирена чаша и забележите някой от тревожните признаци, разказани по-долу, неотложно се обадете на вашия ветеринарен доктор.

Вашето куче може да се нуждае от интравенозно лекуване, ограничения за рехидратация и деликатно наблюдаване, с цел да спре прогресирането на отравянето с етанол.

Ако кучето ви обича да пие бира

Черният дроб на кучето не е предопределен да преработва алкохол. И тъкмо като хората, кучетата могат да страдат от алкохолно отравяне или токсичност. По-малкият размер на кучето го прави по-податливо на бързо прекалено усвояване. В взаимозависимост от размера на вашето куче и алкохолното наличие на напитката, бирата може бързо да стане рискова за вашето куче.

Така че, когато става въпрос за най-хубавия ви другар, можете да споделите дивана, с цел да гледате обичано телевизионно шоу и да го вземете на визитите си в пивоварната, само че несъмнено се въздържайте да споделяте обичаната си бира.

По-високото наличие на алкохол значи по-голяма опасност

Въпреки че може да наподобява, че положителната бира прелестно опиянява кучетата тъкмо като хората, мислете за вашето куче като за нещо „ леко “. Кучетата могат да изпитат интоксикация доста по-бързо от всеки човек, който познавате, и тази интоксикация може да ги накара да се опасяват или даже да станат нападателни.

Важно основание, в случай че кучето ви е намерило път към обичаната ви напитка, е алкохолното наличие на бирата. Ако вашето куче инцидентно изпие бира с по-високо наличие на алкохол, тогава е доста по-вероятно то да изпита негативните резултати от потреблението на алкохол. Отново, внимавайте за признаците на отравяне с етанол (вижте по-долу) и говорете с вашия ветеринарен доктор.

Изненадващи източници на евентуална заплаха за кучетата

Кучетата могат да получат алкохолно отравяне от други източници с изключение на бирата и нормалните алкохолни питиета като вино и алкохол.

Според Pet Poison Helpline когато домашни любимци обхванат втасало тесто за самун, алкохолът от ферментиралата квас в тестото се всмуква бързо в кръвта и може да докара до алкохолно отравяне.

Храните и десертите, които включват алкохол, също могат да съставляват заплаха за вашето куче, тъй че не забравяйте да държите освен това от бира отвън обсега на вашето куче.

Опасността от хмела за кучета

 Могат ли кучетата да пият бира?

Друго нещо, което би трябвало да имате поради: хмелът, употребен в бирата, самичък по себе си е доста рисков за кучетата. Основният признак е злокачествена хипертермия: непрекъснато повишение на телесната температура над 40 °C. Докато наподобява, че хмелът визира някои породи повече от други, няма безвредно количество хмел, което кучето да употребява. Повечето изследвания са фокусирани върху целия хмел както свеж, по този начин и сушен, макар че някои бири, имат по- високо наличие на хмел от други бири. Ако вашето куче е попаднало във вашия комплект за домашно подготвяне, имате изчезнал хмел в градината си или смятате, че кучето ви е консумирало изсъхнал или свеж хмел, време е да се обадите на вашия ветеринар.

Добре е да внимавате за тези вероятни предупредителни знаци:

- Учестено дишане и/или пулс;

- Повишаване на телесната температура (40°C);

- Повръщане;

- Ненормално съсирване.

Алкохолно отравяне при кучета: признаци и признаци

 Могат ли кучетата да пият бира? Снимка: Peggy_Marco / pixabay.com

Експертите от PetMD поучават, че в случай че кучето ви демонстрира единствено леки признаци и сте уверени, че не е погълнало прекалено много бира, може да е добре да го оставите да „ спи “. Въпреки това следете кучето си и се консултирайте с вашия ветеринарен доктор, в случай че видите, че признаците прогресират или не сте сигурни какъв брой алкохол е консумирало вашето куче.

Някои ранни признаци на усвояване на алкохол при вашето куче могат да включват:

- Препъване/Загуба на координация;

- Повръщане;

- Летаргия;

- Лигавене.

Алкохолното отравяне или отравянето с етанол може бързо да стане рисково. Ако вашето куче погълне повече алкохол, в сравнение с системата му може да обработи, то може да реагира доста като човек, който е прекалил с алкохола. Освен тези ранни признаци, системата на кучето реагира по неоткриваем метод на консумация на алкохол, в това число спадове на кръвното налягане, кръвната захар и телесната температура.

Сериозните признаци на алкохолно отравяне включват:

- Гърчове;

- Изключително постепенно и незадълбочено дишане;

- Мускулни тремори;

- Понижаване на телесната температура;

- Забавен пулс;

- Загуба на съзнание/припадък.

Ако вашето куче демонстрира тези признаци или в случай че подозирате, че е изпило повече от няколко глътки бира, то би трябвало да бъде прегледано от ветеринар допустимо най-скоро.

Отравянето с етанол може да се лекува посредством течности и медикаменти. Без лекуване, в тежки случаи, токсичността на етанола може да аргументи органна непълнота или да бъде съдбовна.

Предотвратяване на алкохолно отравяне при кучета

-Внимавайте за бирата си: Наблюдавайте напитката си и я дръжте надалеч от обсега навашето куче;

- Внимавайте какво разливате: Хубаво е да имате куче в близост, което да почиства след вас в кухнята, само че когато става въпрос за разливи на бира или друга храна и питиета, съдържащи алкохол, почистете неотложно и дръжте кучето си далеч;

- Бъдете в сигурност на празненства: Не се колебайте да помолите гостите си да се въздържат да оферират на кучето ви глътка или две бира. Някои хора считат, че няма никаква щета от малко бира за куче, само че вашето куче ще ви благодари, че се грижите за здравето му;

- Съхранявайте безвредно: Точно както вършиме с храната, уверете се, че бирата и други артикули, съдържащи алкохол, се съхраняват отвън обсега на вашето куче.

Алтернативи на бирата за вашето куче

Добре, значи обичате бира съвсем толкоз, колкото обичате кучето си. И желаете да споделите студена напитка с най-хубавия си (кучешки) другар. Тъй като кучетата не могат да пият бира, какво би трябвало да направи един собственик, обичащ бирата? За благополучие има търговски бири за кучета, налични за продажба. Това е правилно. Можете да си купите имитираща бира за кучета като особено лакомство. Независимо дали за празнуване на рожден ден или просто за студена напитка в парещ ден, има опция на бирата за вашето куче!

Вижте още:

- Защо кучето не желае да пие вода;

- Колко вода би трябвало да пие кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР