Може би не беше изненадващо, че Шоуто направи партия, но

...
Може би не беше изненадващо, че Шоуто направи партия, но
Коментари Харесай

Политолог: Конспиративното учредяване на партията на Слави Трифонов е отвъд всякакви нормални граници

Може би не беше изненадващо, че Шоуто направи партия, само че беше изненадващо, че партията не направи шоу. Това сподели пред БНР политологът Георги Киряков във връзка учредената в събота (5 октомври) партия "Няма такава страна " с водач Слави Трифонов.

В изявление за БНР политологът изясни, че е очаквал много по-публичен да бъде процесът на учредяването на новата партия.

Обяснението на един от делегатите на учредителното заседание, обещано пред медиите, че секретността е поради така наречен "кафяво-жълти " медии, Георги Киряков разяснява с поговорката "Който се опасява от мечки, да не върви в гората ".

Партиите са по тази причина - да изясняват на публиката всяко свое деяние. Тази нелегалност е оттатък всевъзможни политически и естествени демократични граници. Утре, в случай че влязат в политиката, по този начин ли ще вършат коалиция - оттатък погледа на публиката и оттатък погледа на медиите, сподели още политологът.

Според него изследвания демонстрират, че партията "Няма такава страна " ще влезе в предстоящ парламент: "Това значи, че Слави Трифонов може да пренареди конфигурациите на бъдещи обединения, в случай че някоя от огромните партии не завоюва цялостно болшинство, само че такава вероятност няма ".

По думите на политолога не може да има съпоставяне сред Слави Трифонов и Бойко Борисов от позиция на основаването на партиите им и като капацитет на ръководство, тъй като Трифонов не е загатнал, че е кадърен да взема значими политически решения.

Виждаме кой влиза в ръководството на неговата партия - това са сценаристите му. Защо е затворил опциите други хора да вземат участие във вземането на партийните решения? Това е доста значимо за всяка партия, съобщи още Киряков и добави, че чака Трифонов да излезе и да отговори на този въпрос.

Правенето на политика не е единствено анти, не е единствено митинг и критикуване на ръководещите и ръководството. То е и противоположното - оферти за това по какъв начин ще наподобява, съгласно тяхната партия и съгласно водача, бъдещето на България, сподели в умозаключение политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР