Може би нашата мания за суши има нещо общо с

...
Може би нашата мания за суши има нещо общо с
Коментари Харесай

3 ползи от консумирането на суши

Може би нашата фикс идея за суши има нещо общо с обстоятелството, че Япония е една от страните с най-висока междинна дълготрайност на живота в света - към 84-години. С дълга и именита история, сушито е метод за японците да се възползват от морските блага за своето здраве.

Популярността на сушито се популяризира бързо отвън страната, което го направи известно и обичано на мнозина, и през днешния ден можете да намерите суши в множеството огромни градове по света.

Ето резултата, в случай че ядете суши всеки ден.

1. Оризовият оцет в ориза за суши ще обезпечи аминокиселини
Оригиналното суши отпреди 400 години се е приготвяло в продължение на две години
Сушито, с което сме привикнали през днешния ден, е доста друго от ястието, приготвяно в Япония преди четири епохи. Наредзуши е обичайно фер...
Прочети повече
Думата " суши " идва от японска дума за " кисел ориз ", който е главен съставен елемент на обичайното суши. Съставката, която обезпечава киселината в ориза за суши, е оризовият оцет. Това е оцет, дестилиран от ориз.

Той съдържа аминокиселини, които укрепват имунната система на организма и се борят със свободните радикали. Аминокиселините също оказват помощ в битката с натрупването на млечна киселина в кръвта, което от своя страна води до сила и се бори с умората. Оризовият оцет съдържа и втори вид киселина, оцетна киселина. Освен че е потребна за храносмилането, оцетната киселина също спомага на организма да приема повече хранителни субстанции като калций, калий и други витамини.

Проучванията също по този начин са открили, че оризовият оцет е потребен за събаряне на килограми.

2. Омега-3 мастните киселини ще ви поддържат здрави

Проучванията демонстрират, че омега-3 киселините, които са постоянно срещани в рибите, са извънредно значими, когато става въпрос за здравето и функционалността на мозъка. Нашите тела не създават тези съединения, тъй че би трябвало да ги одобряваме посредством храната, която консумираме. За хора с умерена загуба наизуст или обвързван с възрастта когнитивен спад са били в положение да се повлияят от прибавянето на омега-3 киселини към диетата си.
Това е НАЙ-ЛЕСНОТО и най-вкусно суши на света
Възможно е приготвянето на суши вкъщи да се окаже освен елементарно, само че и занимателно. Нужно е само да сте избрали точната рецепта, коят...
Прочети повече
Те също се смятат за много ефикасни в битката с депресията. Ако към този момент приемате антидепресанти,  омега-3 мастните киселини  усъвършенстват тяхната успеваемост.

3. Може да подобрите положението на сърцето си

Рибата е необятно одобрение като една от най-здравословните храни, които могат да се употребяват и лекарите оферират да я приемате 2 пъти седмично, с цел да се възползвате от нейните изгоди за здравето. Омега-3 мастните киселини понижават анормалния пулс, което може да докара до неочаквана гибел. Те оказват помощ и за намаление на кръвното налягане и могат да предотвратят натрупването на плака в артериите.

Проучване на 40 000 мъже в Съединените щати откри, че тези, които ядат риба най-малко един път седмично, имат 15 % по-нисък риск от проблеми със сърцето.

Докато мазните неща нормално не се считат за здравословни, мазните риби, като сьомгата, са с високо наличие на омега-3 киселини, тъй че се смятат за доста потребни за здравето на сърцето.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР