Може би искате по-голяма сигурност за тях или търсите по-висока

...
Може би искате по-голяма сигурност за тях или търсите по-висока
Коментари Харесай

5 ключови съвета, които ще ви помогнат да спестявате повече

Може би желаете по-голяма сигурност за тях или търсите по-висока рентабилност . Или планирате значима покупка след време , а до тогава желаете да бъдете спокойни за парите си.

Каквато и да е повода, финансовите специалисти на БНП Париба ви оферират пет насоки, които ще ви оказват помощ да спестявате повече и да постигнете мечтаната сигурност и финансова самостоятелност.

1. Спестявайте за съответна цел

За какво желаете да спестявате? Формулирайте вашите цели колкото е допустимо по-конкретно, да вземем за пример:

Да спестя 10,000 евро в границите на 5 години Да осигуря първичната вноска за покупка на жилище през 2020 година
Да натрупам запас от 4,000 лева за непредвидени и незабавни случаи
Да осигуря средства за висшето обучение на детето
Да икономисвам за пенсия и така нататък

Съвет: Ако си поставите няколко цели, определете целите си! За всяка от задачите си открийте обособен депозит. Така, когато настъпи моментът за осъществяване на дадена цел, ще ползвате средствата единствено от единия депозит.

2. Фиксирайте месечна сума за икономисване

За да определите тази сума, е значимо да сте наясно какви са вашите разноски. За задачата извадете от вашия приход (заплата, пенсия, лихва и т.н.) закрепените ви разноски (наем, телефон, отопление, електричество, вода, превоз, застраховка, налози и т.н.), вашите заеми (потребителски и ипотечни заеми и т.н.) и разноските ви за развлечения (ресторанти, кино и др.). Получената сума ще ви даде визия, какъв брой можете да спестявате на месец.

Съвет : Възможностите ви за икономисване ще се трансформират с времето (като получите покачване, купите парцел и т.н.). Редовно актуализирайте сумата, която заделяте, и адаптирайте бюджета си.

3. Спестявайте постоянно

След като един път сте определили вашите цели и размера на сумата, която да спестявате месечно, автоматизирайте процеса на икономисване.

Съвет : Важно е да сте непрекъснати. Щом намерите метода, който ви улеснява с постоянните вноски към депозита, незабелязано с времето ще натрупате скъпи спестявания.

4. Спестявайте по отношение на месечния си бюджет


Бюджетът ви може да варира според от разнообразни обстановки: смяна в заплатата, непредвидени разноски и така нататък При сходни промени, адаптирайте спестовния си проект по отношение на настоящата обстановка.

Съвет : Скоро ви престои да платите последна вноска по потребителски или ипотечен заем? От този миг нататък, можете да определите нова сума, която да заделяте за вашите инициативи!

5. Открийте подобаващия за вас пестелив артикул

В динамичното ни всекидневие е добре да знаете, че на пазара към този момент има финансови услуги, които ценят времето ви и ви оказват помощ да пестите комфортно и елементарно, без даже да посещавате банков офис. Именно с цел да улесни клиентите си, БНП Париба основава през 2013 година първия за българския пазар модел за онлайн икономисване .
Депозити с бъдеще “ е интуитивна платформа, с която се работи комфортно даже през екрана на смарт телефон. Регистрацията ще ви отнеме не повече от 10 минути и може да бъде осъществена напълно онлайн. Целият развой е безвъзмезден за вас, няма такси за разкриване, поддържане на сметка и онлайн банкиране.

Съвет : Спестете време и старания като се погрижeте за спестяванията си още през днешния ден с онлайн депозит в БНП Париба! Разгледайте промоционалните предложения тук .
PR обява
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР