Може би г-н Пеевски направи сериозна заявка за кандидатиране за

...
Може би г-н Пеевски направи сериозна заявка за кандидатиране за
Коментари Харесай

Антон Станков: Президентът е в слаба позиция, в парламента има мнозинство за импийчмънт

„ Може би господин Пеевски направи сериозна поръчка за кандидатиране за президент. Този „ дуел ” с президента Румен Радев наподобява много персонален. Личните борби нормално се водят тогава, когато хора се състезават в мажоритарен избор, какъвто е президентският ”. Това съобщи някогашният правосъден министър Антон Станков пред Нова нюз.

Според него президентът е в слаба позиция, тъй като в Народното събрание в този момент има нужното квалифицирано болшинство от 161 гласа, което може да гласоподава импийчмънт.

„ Този въпрос ще бъде решен в Конституционния съд, само че няма толкоз съществени учредения за сходно деяние. Това е напрежение, подгрявка за евроизборите ”, изясни юристът.

Той не изключва разновидността Радев да поддържа собствен политически план, само че без да го оглавява.

„ Да не забравяме, че президентската институция беше толкоз осакатена със сегашните промени в Конституцията, че който и да е държавен глава би трябвало да застане до гвардейската рота, да козирува и толкоз ”, съобщи някогашният правосъден министър.

Той изясни, че центърът на властта се е преместил в Народното събрание.

„ Имаме малко алегорични министри. Не виждам хора, които вършат политика. Големите играчи са в Народно събрание. Наблюдаваме преструктуриране на политическия терен ”, сподели Станков.

„ Съдебната промяна е нещо като безконечния мотор – постоянно ще съществува. За измененията в Конституцията до момента нямаше разбор, липсваше рецензия на до момента настоящия модел. Силово правене на промени в Конституцията не приказва добре за политическия жанр на ръководство и подухва мемоари за времената от преди 1989 година Сега ще вършим промяна на промяната ”, сподели Станков.

Относно заповедта за арест на съветски жители с обвиняване за тероризъм у нас някогашният министър запита: „ Ако от 2011 година няма уместно следствие, с цел да знаем кой е направил гърмежите, имаме ли проблем със службите? ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР