Може би е време да кажем сбогом на белите бани

...
Може би е време да кажем сбогом на белите бани
Коментари Харесай

Тенденции в интериора 2022

Може би е време да кажем довиждане на белите бани и кухни и да приветстваме в дома си луксозните нови текстури. Тенденциите напълно не са единствено мода, а обосновани от времето и изискванията на живот желания. Спомнете си какъв брой доста увлечения имаше и към момента има по китайското изкуство за ръководство на силите в интериора feng shui , по японската процедура за разбиране на несъвършенствата wabi sabi и така нататък Всъщност те са единствено средство да изградим своя оазис на вътрешно успокоение и уют, който в последните години на изолираност става все по-голям за всеки от нас. Как го реализираме - с благосъстоянието на цветовете и материалите, с многообразие на текстури, в това число и в банята.
Вана Quiz на Acquabella
Това е демонстрация също по този начин и на подсилената от рестриктивните мерки на пандемията наклонност за от ден на ден сетивни прекарвания във всеки допир с детайлите на интериора . И се получава по този начин, че нашите страсти и чувства ръководят пространствата, в които съществуваме. А дизайнерите и производителите бързо откликват на настройките ни.

Независимо че и тази година обичайните януарски изложби за интериора в Кьолн и Париж бяха отсрочени, животът продължава значително онлайн и ставаме очевидци на забавни нови артикули, които удостоверяват трендовете, обрисували се по време на извършените онлайн през предишния септември Cersaie, Supersalone, MAISON&OBJET - резистентност, многоцветност, биофилия . За последната се приказва от дълго време и напълно не са малко продуктите за интериора, които се пробват да наподобяват природата, само че в този момент тя се разраства и навлиза и в банята.
На последното издание на Cersaie онлайн в Болоня (27 септември - 1 октомври 2021) новите модели плочки с благосъстоянието на десени и цветове приличаха повече на тапети. Производителите на плочки гледат към хубостта и оптимизма, въодушевени от естествения свят. От исторически флорали до съвременни нереални модели, употребявайки авангардни технологии за цифров щемпел, съчетани с многообразие от глазури и текстури, забавните декоративни решения за стени като че ли насърчаваха посетителите да видят капацитета на плочките като опция на тапетите. Реклама
Интересно развиване на тези трендове е появяването на нов артикул на известния производител на плочки Mutina - те към този момент оферират и дървена настилка за под с цветни декоративни точки в специфични леки вдлъбнатини, дизайн на Ronan и Erwan Bouroullec.
Дървена настилка за под с цветни декоративни точки в специфични леки вдлъбнатини, дизайн на Ronan и Erwan Bouroullec
Може би в търсене на повече достоверност и уют се вижда увеличено потребление на плетени детайли в интериора - от ратан или други естествени материали.
Заглобалните трендове за резистентен дизайн, повече свързаноств така наречен интелигентен дом и многофункционалност на пространствата и мебелите се приказва към този момент от дълго време.
По нужда цифровият свят става все по-голям в всекидневието ни и интериорният дизайн се приспособява към тази възходяща съгласуваност. Интелигентните приложения стават все по-разнообразни, надеждни и лесни за потребление и могат да бъдат приспособени с все по-голяма акуратност към характерните потребности на жителите. Технологиите стават част от обзавеждането, изключително в кухнята, която е помещението с най-голяма степен на съгласуваност с помощта на многото и разнородни уреди. А свързаността оказва помощ да създадем живота си по-лесен и образован, само че на първо място оказва помощ на околната среда във връзка с енергийната оптимизация, контролиране на температурата, филтриране на въздуха, надзор на водата: това евентуално ще бъде бъдещето на интелигентния дом.
Реклама
Една друга очертаваща се наклонност: кухнята продължава да пораства

По отношение на функционалното систематизиране на зоните в интериора - поради увеличеното време, което прекарвахме вкъщи през последните съвсем две години, не е чудно, че се следят всеобщи поправки на кухнята. Тя затвърди ролята си на сърцето на дома освен за готвене и хранене, само че и като място за развлечение, диалози в Zoom и даже за работа. В резултат на това по този начин нареченият кухненски триъгълник - усъвършенстваната зона сред печката, хладилника и мивката - се трансформира в минало. Островът покачва смисъла си и като място за събиране и развлечение, усилват се работните зони в кухнята, тъй като постоянно има повече от един готвач в едно домакинство. Освен това, когато работим от у дома, имаме потребност от повече пространство, да вземем за пример за безвредно запазване на храната и за обособяване на персоналния си живот от работата. Следователно стаята, предоставена на кухнята, се нуждае от еластичен проект. За тази цел дървото и другите устойчиви материали и антибактериални и самопочистващи се повърхности са за предпочитане.

Тази година кухните ще станат по-смели, по-ярки и по-персонализирани от всеки път с помощта на необятната гама от към този момент налични цветове, материали и технологии. От наситено боядисани, с искра и привличащи погледа повърхности до цветни уреди по поръчка. В резултат това, което постоянно е било най-скъпата стая в къщата, стартира и да наподобява уместно. Но другата част, която не се вижда извън, е по-добрата организация вътре в шкафовете. Проучване на Houzz (най-популярната платформа за интериорен дизайн в Съединени американски щати, само че и с разновидности за други страни и езици) за американските трендове в кухнята за 2022 година сподели, че известността на вградените специфични органайзери нараства, като повече от половината притежатели на жилища надграждат пространството си с решения за предпазване. " Търсят се кухни, които са с висока продуктивност, без това да е за сметка на положителния дизайн. Клиентите желаят кухните им да са комфортни, с задоволително пространство, което да удовлетворява всички потребности - от спокоен ъгъл за работа или пиянство на утринното кафе до комфортни, направени по поръчка мебели и уреди, които разрешават фамилии и другари да се събират, с цел да готвят дружно. "
Кухня Echt-zeit на Теам 7
От друга страна, към този момент стана ясно, че модерното до неотдавна отворено пространство губи известност, тъй като когато домът към този момент е мястото ни и за работа и отмора, се постанова обособяване и оформяне на зони за другите действия.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Телекоми 2 Здравеопазване 3 Икономика 1 Свят 2 Имена 3 Земеделие 1 Икономика 2 Свят 3 Свят Реклама
Съществува значима връзка сред домовете и здравето ни , тъй като всички ние сме артикул на заобикалящата ни среда - разумно е, че това, което ни заобикаля, ни въздейства. И до момента в който от ден на ден се задържаме у дома, тази връзка ще има все по-голямо значение. Разбира се, доста от нас знаят това интуитивно, само че изследване на Станфордския университет потвърждава, че околната среда е по-важна от генетиката при установяване на силата на нашата имунна система.

И в устрема ни да подобрим заобикалящата ни среда и метода ни на живот се появяват все по-интересни планове. Един от тях, който значително е обвързван и със упоменатия към този момент биофилен дизайн, е на австрийския проектант Chris Precht, който си слага за задача да възвърне връзката на индивида от огромния град с природата.
Biophilic design - The Farmhouse, арх. Chris Precht
Той съставлява дървен небостъргач, който съчетава в себе си модулни жилищни зони с такива за отвесно земеделие. Живеещите в него ще отглеждат своите плодове и зеленчуци с мисъл за резистентност - компостът ще се получава от биологичните боклуци и филтрирана дъждовна и сива вода в система за потребление и преработване, която ще подсигурява, че структурата е на практика самодостатъчна
Цветова терапия
Друга забавна наклонност, обвързвана с грижата за здравето и благополучието - проучване на GlobalData разкрива, че в Обединеното кралство градинарството е станало една от най-популярните действия по време на рестриктивните мерки, свързани с пандемията, до момента в който аранжирането на цветя и цветарството са придобили статут на новата " медитация ". А съгласно изследване на Кралското градинарско сдружение и университетите на Шефилд и Вирджиния, оповестено в списание Cities, постоянното градинарство - най-малко два или три пъти седмично - може да докара до нараснало възприятие за благоденствие, сравнимо с това при ежедневните извършения.
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама
Оказва се, че вследствие на всички компликации и ограничавания, които преживяхме и с които продължаваме да живеем към този момент две години, започваме постепенно да се връщаме към естествения метод на живот наоколо до природата, в контакт с градината - или градината в интериора, със блян към от ден на ден естествени материали в средата, която ни заобикаля. И към свежите цветове и естествено заоблените форми в природата.
Новият фотьойл Lunam, дизайн на Patricia Urquiola, и масички Thierry на Piero Lissoni за Kartell Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Неща
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР