Мохамед Насим страда от полиомиелит. Той е на 21 години.

...
Мохамед Насим страда от полиомиелит. Той е на 21 години.
Коментари Харесай

Млад афганистанец уби доброволката, която се грижеше за него от година

Мохамед Насим страда от полиомиелит. Той е на 21 години. В продължение на 19 от тях е бил лекуван от Червения кръст в Афганистан. Рехабилитационните центрове на организацията от време на време са последната вяра за нов крайник или ръка за локалните поданици, които са били осакатени през дългогодишната кървава война, предава Нова Телевизия, цитирайки "Ню Йорк Таймс ".

Тя е умел физиотерапевт с повече от 10 години филантропичен опит. Работата й е тежка и мъчителна – да оказва помощ на деца, мъже и дами с увреждания да се научат да вървят още веднъж. От една година работи с Мохамед.

Малко след 10 часа сутринта той дойде в инвалидна количка. Вади съветски револвер и стреля против физиотерапевтката си. Тя е уцелена в гърдите. Раната е съдбовна.

Името й е Лорена Перез, на 38 години от Испания. Тя е прекарала в Афганистан повече от година. От толкоз време се е грижила за Мохамед. А името й към този момент е знак на рисковете, пред които се изправят обществените служащи в Афганистан в описа на смъртоносния спор.

Един от другите пациенти е задържан като съизвършител.

„ Те петнят името на афганистанците. Това, което са направили, е терористична атака”, разяснява локалният властник Раис Абдул Калик.

Местната полиция към момента не може да откри претекстовете на младия палач. А от Червения кръст излязоха с прочувствено изявление: „ Ние просто желаеме да подобрим живота на жертвите от войната. Ние не сме цел. We are #NotATarget”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР