Могат ли механични дървета да се окажат търсения лек за

...
Могат ли механични дървета да се окажат търсения лек за
Коментари Харесай

Механични дървета ще прочистват въздуха от въглероден диоксид

Могат ли " механични дървета " да се окажат търсения лек за климатичните промени? Компания със седалище в Дъблин, Ирландия, възнамерява да издигне в Съединени американски щати сходни уреди, които да улавят въглеродния диоксид непосредствено от въздуха, съобщи Ройтерс.

След сполучлив тест в Аризона компанията " Силикон Кингдъм Холдингс " възнамерява в границите на една година да построи 1200 прочистващи въздуха железни колони. Създателите на технологията виждат в нея по-евтина опция на актуалните комерсиални способи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да осъзнаем по какъв начин да действаме, с цел да си осигурим безвреден климат ", споделя изобретателят на технологията Клаус Лакнер от университета на Аризона, Съединени американски щати.

Специалистите чакат в границите на 2-годишния пилотен план, който евентуално ще бъде сбъднат в Калифорния, да бъдат улавяни към 36 500 метрични тона въглероден диоксид годишно. Количеството се равнява на годишните въглеродни излъчвания от към 8000 автомобила.

От компанията назовават оборудванията си " механични дървета ", защото са високи, стройни и всмукват въглероден диоксид сходно на същинските. Устройствата са оборудвани с наподобяващи филтри съставни елементи, които извличат газа непосредствено от въздуха.

Директното добиване на въглероден диоксид набира мощ. В миналогодишен отчет на Организация на обединените нации беше маркирано, че евентуално това е нужната технология за поддържането на световните температури под пагубни равнища. В тази сфера обаче комерсиалните " играчи " към момента са единствено " една шепа ", отбелязва Дженифър Устър от Политехническия институт в Устър, Масачузетс в съпътстващ обявата коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР