Могъщата 3-дневна операция на Русия в Украйна продължава да прилича

...
Могъщата 3-дневна операция на Русия в Украйна продължава да прилича
Коментари Харесай

Развитието на Руско-украинската война през 2023 г. – очаквания за още от същото

Могъщата 3-дневна интервенция на Русия в Украйна продължава да наподобява на една свирепа злополука и откакто към този момент съумя да надмине по жертви Афганистан, както и по-отстъпления Франция, започваме да следим бъдещите прогнози. Те не са изключително оптимистични за Руската федерация, която все по-често приказва за договаряния, вметнати доста повърхностно до опасността с нуклеарно оръжие от всички пропагандни канали.

По всичко проличава, че руснаците ще заложат на пролетното нахлуване. Опитът демонстрира, че всички, които се пробват да атакуван страна покрай евразийските степи ще са обречени да водят войната си през зимата. Наполеон, Хитлер и Сталин са изпитвали тъкмо това на гърба си и знаят, че тогава нашествието завършва с доста стъпки обратно. Единственият проблем е, че всички те са имали доста по-добра военна промишленост, за разлика от Владимир Путин и неговите съвременни и преписвани бойни технологии, които по този начин ии не бяха демонстрирани.

Мнението на множеството военни специалисти е, че би трябвало да има пауза. Украинците имат потребност от презареждане и са стимулирани да продължат напред, като се чака още по-сериозен напън в Донбас. Около Кремина и Сватове има пробив и множеството съветски сили би трябвало да се изтеглят към 70-80 километра обратно, което на практика ги връща до стартовата им защитна линия, която беше начертана от предишния февруари.

Киев няма да се откаже, изключително откакто в този момент може да потвърди, че заслужава територията си и всеки идващ ден е гаранция, че воденето на повторна война няма да се случи толкоз елементарно. Възможно е да се следи пауза на югозапад, откакто Херсон към този момент е високомерен. Пресичането на изток към река Днепър ще докара до още повече напрежение и може да засегне значими пътища и железопътна линия, които са от изключително значение за Крим. Възможностите на Киев за изненадваща офанзива също не могат да бъдат пропуснати, този тип офанзиви продължава да нанася задоволително вреди.

През 2023 година е ясно, че ще станем очевидци на пролетна атака, само че въпросът е ориентиран повече към хората. Например ще открием, че към 50 хиляди от мобилизираните бойци към този момент са на фронта, а още 250 хиляди се активизират и към този момент се упражняват. Проблемът е, че мобилизацията публично не е оповестена, само че границите на Руската федерация са услужливо затворени, с цел да не разрешават следващото бягство.

Очакването за фронта е, че Украйна ще върне своите земи. До края на пролетта на 2023 година се чака да се доближи до цялостна териториална целокупност. Два фактора ще дават отговор за този резултат. Първо ще приказваме за мотивацията и куража, който явно не липсва, а по-късно би трябвало да обърнем внимание и на доставките на оръжие, които несъмнено редуцират периода на войната.

Войната в Украйна ни потвърди и още един проблем, който дълго време играеше в интерес на Руската федерация. Величествената войска и обещанията за завладяване на цяла Европа ще остане единствено мит и то за доста дълго време. Все отново не би трябвало да забравяме, че множеството натовски генерали са на мнение, че сега въпросната организация заплаща с пари, до момента в който украинците заплащат с кръв, затова можем да създадем и една доста по-добра преценка за цената на тази война. Единственият фактор за победа и привършване на войната е привързан със скоростта на доставки на оръжия. Възможният спор на ползи в идващите месеци може да бъде Мелитопол, а по-късно се чака да се насочат към Азовско море, прекъсвайки всички информационни линии към Крим.

Проблемът е, че Владимир Путин очакваше пасивно предаване на Украйна, само че изненадата се оказа по-голяма, в сравнение с се очакваше. На този стадий краят е прекомерно надалеч и като че ли няма да забележим смяна на обстановката. Зимата ще продължи да бъде сложна за руснаци и украинци. Очаква се да се играе за морал и запазване на пръснатата популация. Войната ще продължи да се влачи през идващите месеци, както се чака от мнозина.

За да има даже договаряния, едната страна би трябвало да промени настояванията си, само че по този начин или другояче такива проекти не се следят в близкото бъдеще.

Единственият вид, който може да ускори желанието за смяна ще пристигна сега, когато цената – икономическа и човешка, стартира да тежи на съветския политически хайлайф. Ако се стигне до претенции за мир, то най-вероятно ще бъде подтикнато от вътрешните фактори. През последните по-сериозни войни ще открием, че Виетнам и Афганистан завършват по този сюжет. Това може да се случи, когато Украйна продължава да получава своята поддръжка. Подобен сюжет изисква време и няма по какъв начин да се развие до края на актуалната година.

По думите на анализатори като Бен Ходжис, войната ще бъде извоювана от Украйна и е допустимо да се случи през 2023 година Неговата позиция е, че през зимата ще забележим минимално придвижване в опити за нови територии. Зимното съоръжение на Украйна идва от Англия, Канада и Германия, до момента в който руснаците не стопират да показват остарели облекла и да се оплакват в обществените мрежи. Нещо още по-интересно е, че мнозина виждат формалната последна фаза за завладяването на Крим.

Всяка една война е сериозен тест на волята и логистиката. Желанието на Украйна да завоюва е потвърдило неведнъж желанието за избавление, до момента в който съветските сили не са толкоз огромни оптимисти. Волята на пандизчията да убива за независимост, има своята граница. Ходжис продължава да счита, че до края на 2023 година Крим ще бъде публично назад в територията на Украйна. С това за следващ път от Кримската война ще забележим още веднъж загубата на прословутото морско пристанище.

До края на годината може да се чака следващата доза сражения. До този миг към половината от мобилизираните 300 хиляди души са подготвени да се включат в сражения. Очаква се да забележим повече придвижване от Херсон, до момента в който съветските сили ще се опитат да вземат преимуществото. Луганск и Донецк ще бъдат съществена позиция за нахлуване от страна на руснаците. Очаква се постепенно нахлуване най-малко до началото на пролетта.

Сега остава да се разбере какъв брой от украинските сили са свободни и налични за възможни офанзиви и дали могат да отговорят на времевите критерии на украинското командване. След замръзването на калта ще има доста отговори.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР