Мога да летя.Мога да спра на ръба.Мога да не спя.И

...
Мога да летя.Мога да спра на ръба.Мога да не спя.И
Коментари Харесай

Ирина Флорин пред Lupa.bg : Артистът излиза гол на сцената

Мога да хвърча.
Мога да спра на ръба.
Мога да не дремя.
И да се науча да рева.
Мога хиляди неща.
И без тебе мога.
Само че желая с теб!

Една от най-емблематичните песни на Ирина Флорин - " Мога " въплъщава и самата нея. Това самопризнание направи пред Lupa.bg известната изпълнителка, изпяла едни от най-мелодичните поп части на родната сцена. Повечето песни на нежната и ефирна певица са въодушевени от любовта и са отдадени на най-хубавото възприятие. Затова и в навечерието на Деня на любовта и виното - 14 февруари Lupa.bg беседва с Ирина Флорин.

За любовта през нейните очи като жена жена и актьор, за излъчването на сцената, за хубостта в живота, за модата, за провокациите в специалността и в живота. Обичаната певица приготвя страховит подарък за всички - концерт-парти на 14 февруари. На Свети Валентин и на Трифон Зарезан Ирина Флорин се качва на сцената на бар Tell Me дружно с китариста Христо Костов и с музикалния съпорт на Биляна Димова-Бел. Всички посетители ще имат опцията да чуят микс от най-големите шлагери на Ирина, в специфични клубни аранжименти, в допълнение към частите от най-новия ѝ албум " Знак ".
 



Фото: Марина Георгиева

- Ирина, по какъв начин ще отпразнувате Деня на любовта и виното и кой от двата празника тачите повече?

- За мен 14 февруари е доста значим ден, тъй като го свързвам с имения ден на татко ми. Навремето този празник беше по-известен като Трифон Зарезан – празника на виното. Тогава се подрязваха лозите, аз съм живяла на село и за мен тези неща са нормални и традициите са останали доста мощно в паметта ми. Баща ми се споделяше Трифон, Бог да го елементарни, и празнувахме този празник. По-късно се появи Свети Валентин, за благополучие на всички влюбени и за злощастие на всички разлюбени. Това е двоен празник, който откри своето приложение и хората съчетават двете събития. И както се споделя, на празника на любовта, се пие доста вино и се почитат и двата празника.

- Как ще отбележите този двоен празник?

- На сцената. Последните години чествам все на сцената.

Толкова е хубаво да видиш усмихнати, влюбени и щастливи хора. Това е берекет.

На 14 февруари се обрисува концерт-парти. Обикновено на този празник хората са със ужасно въодушевление и желаят да танцуват и да се веселят. Това не е елементарен концерт да седнат, да гледат и да слушат. Публиката идва с чувството за една страхотна страст и с готовност да танцува.

- Къде каните в този момент вашите фенове в Деня на любовта и виното?

- На 14 февруари ги поканвам в столичния клуб Tell Me на ул. „ Иван Вазов ” 12 на едно ужасно празненство по случай празника. Ще забавляваме влюбените и разлюбените, без значение от положението.

- Човек не трябва да губи позитивната си настройка към живота.

- Да, тъкмо по този начин, в никакъв случай не трябва да губи тази част от живота, тъй като не знаеш дали, когато си самичък няма да срещнеш някой. Така че самоуверено би трябвало да се стъпва в живота. Една моя вуйна ми споделяше, че всичко, което се случва в живота ти, е за положително. Това е доста значим детайл и аз съм подчинила и мислите си, и живота си на това нещо. Независимо дали това, което ти се случва, е положително или е неприятно, то при всички положения е за положително.



Фото: Костадин Кръстев-Коко

- Коя е най-смелата ви постъпка в живота и в любовта?

- Моята най-смела постъпка в любовта и в живота беше, че преди много години се разделих с бащата на моя наследник поради един различен човек. Това за мен беше най-смелата постъпка в живота ми, която е обвързвана с обич. Човек скача и това е. После мисли (смее се).

- Почти всички ваши песни са отдадени на любовта. Но с коя от тях бихте описали вашето чувство за любовта?

- Всичките ми песни са доста любовни, само че може би „ Мога ” е тази ария, която въплъщава мен самата: „ И без тебе мога, единствено че желая с теб. ”

- За вас в какво се показва любовта и какво е най-важно в човешките взаимоотношения, не приказвам единствено за интимните?

- За мен най-важното нещо в любовта, без значение дали тя е интимна сред мъж и жена или е другарска е, че би трябвало да има голямо доверие сред хората, както и почитание. Това са доста значими неща, които в случай че ги няма в една връзка, тя не може да съществува. А страстите и детайлите в тези взаимоотношения са доста, нюансите са доста, зависят от характерите на хората. Тези връзки не са лесни, те са чупливи и по тази причина човек би трябвало да е доста деликатен с тях.

- Раздавате ли любов с цялостни шепи, както пеете и в една ваша ария?

- Това биха могли да го кажат по-добре моите другари, само че се дефинирам като човек, който е доста великодушен във всяко едно отношение. Бих споделила, че съм човек, който е подготвен да реагира незабавно на всяко нещо, на всеки другарски вик, даже и на непознати хора.



- Лесно ли простите и има ли неща, които не бихте дали прошка на някого?

- През годините се научих доста елементарно да прощавам. И това е страхотна берекет. Човек би трябвало да се научи да прости. Дори това е по-важно за самия теб, в сравнение с за индивида насреща. Забелязала съм това нещо и пребивавам в страхотна естетика. Не се дразня на никого, нямам упования от никого и нямам условия.

Това е извънредно значимо нещо. Изисквания имам в работата си, когато работя с хора и в студиото, само че в любовта не можеш да изискваш. В любовта би трябвало да ти дадат и ти дадеш. А ти ще получиш, в случай че и ти даваш. Разбира се, не постоянно има баланс и в множеството случаи тази естетика е разрушена по някакъв метод.

- Да, прошката има пречистваща мощ, тъй като в случай че таиш в себе си яд и завист те вредят на теб самия, не толкоз на този, против който са ориентирани.

- Абсолютно. За мен това да държиш яд, да съдиш някого заради някакви аргументи - това е извънредно нещо. Не знам по какъв начин се живее с това възприятие. Жегвали са ме, обиждали са ме, само че просто доста бързо ми отминава и бързо вземам решение този проблем. Не искам да пребивавам с негативни страсти в себе си. Искам да ми е умерено и от мен да излиза чиста сила.

- Това е и разумно, тъй като когато сте на сцената би трябвало да излъчвате позитивни страсти и откровеност, тъй като другояче публиката ще усети фалш и престореност.

- Да, публиката доста бързо усеща престореност и няма по какъв начин да я задържиш. Ти излизаш пред публиката гол, без значение по какъв начин си облечен. Ти си един гол човек на сцената и теб те виждат като гол човек. И в случай че феновете усетят, че ти не си откровен с тях, това ще ги отблъсне. Всеки актьор, който се занимава откровено с работата си и я обича, знае това. И го е осъзнал.

Затова тези, които имат триумф, не се опасяват да излязат голи на сцената, приказвам нагледно. Не се опасяват хората да видят душата им, да видят тялото им и да не им пука от това. Искреността е най-важното и най-силното възприятие на актьора.



Фото: Михаил Петров

- За какво най-вече сте признателни на вашите родители?

- В момента в дневната, в която седнал съм, против мен стои техният портрет, който е изработен доста от дълго време. Той е рисуван по снимка. Двамата са млади и доста красиви. И доста постоянно спирам очите си върху портрета, както и в този момент. И си споделям какъв брой съм им признателна, че са ме основали и че аз съм избрала тях, с цел да се появя на този свят. Много съм им признателна, тъй като в действителност съм толкоз благополучен човек. То няма по какъв начин да се изкаже с думи.

Всяко дете би трябвало да е признателно на родителите си. Може би по този начин са ме възпитали - да съм благополучен и признателен човек.

- Наскоро имахте рожден ден. Как го отпразнувахте?

- Исках доста да направя празненство, само че тъй като сега има доста вируси го отложих. Едно заболяване би ме извадило за дълго време, а ми предстоят концерти. Затова отложих празнуването, само че празненството следва.

- Имате ли обичано вино, което предпочитате?

- Предпочитам българските виновност. Много рядко пия, тъй като аленото вино се отразява на гласните струни. Ако въпреки всичко пия вино, избирам аленото. По-рано пиех по една чаша вечер. Миналата година работих доста интензивно, имах 27 концерта и някак си не можах да стигна до удоволствието да изпия чаша вино. Добре се усещам по този начин. Разбира се, когато отида на посетители може да изпия някое малко уиски. Алкохолът и цигарите не са моята пристрастеност, само че от време на време ми е прелестно да изпия едно пиво. При това на драго сърце.

- Как поддържате вашата съвършена фигура?

- От години не употребявам млечни артикули – прясно и кисело мляко, кашкавал, сирена. Поръчвам си от един дребен частен производител зряло козе сирене. Това е единственото от млечните артикули, което използвам, само че то няма нищо общо с всички останали млечни творби на пазара, които са безспорна химия. Много другари към мен, които в известна степен стопираха млечните неща и останаха единствено на бяло сирене, доста отслабнаха, усъвършенстваха тонуса си.

Преди 20 години мой фитнес инструктор, който беше доктор биолог, ми сподели да спра млечните артикули, откакто му се оплаках, че се усещам подута. В момента съм 50 кг. Освен това съм доста дейна като състезател – всеки ден упражнявам у дома, а когато е топло времето отивам и в парка. Няма по какъв начин да разчиташ само на гена си. Генът е хубаво нещо, само че човек би трябвало да го поддържа.



Фото: Костадин Кръстев-Коко

- Вашата пристрастеност е и модата, вие самата сте дизайнер. Кои са вашите обичани цветове?

- Между 2008 и 2010 година направих пет фешън сбирки – две за личната ми марка, а три от тях са на международни марки. Бях поканена от Canon в Гърция да вземам участие с 10 дизайнера от Европа. Там завоювах „ Златен иксус ”. После направих сбирка и за Roca в България, а по-късно и за Philip Morris. Получих премията “Златна игла ” за дебют като дизайнер.

Модата е огромна моя пристрастеност и считам, че имам гений.

Постоянно ми се желае да върша нови неща, само че все не намирам задоволително време да седна и да помисля какво тъкмо желая да направя. Но това ми следва, тъй като в действителност е нещо, което желае да изскочи от мен.

Преди години, а и в този момент, в дрешника ми има доста черни облекла. По-рано ходех доста в черно. И моя доста близка другарка ми сподели: „ Смени малко тези цветове, ще видиш, че по различен метод ще погледнеш на живота. ” И това е самата истина. Аз започнах да нося розово, синьо, бежово, кафяво, да ги съчетавам, даже от време на време върша нереални комбинации на цветовете. Това доста ме забавлява и ми основава друго въодушевление. Много обичам розовото и откогато заобичах розовото някак си виждам на живота през розови очила. (смее се)

- Подготвяте ли нов сингъл и ново видео?

- В момента работя върху нов сингъл, тъй като не съм издавала от предходната година, което за мен е доста необичайно. Горе-долу на три-четири месеца изваждам нов сингъл. Но предходната година доста пътувах и нямах време да вляза в студиото. И в този момент ми предстоят много пътувания, само че ще имам време да довърша този сингъл. Междувременно би трябвало да мисля и нов. Скоро на пазара следва да се появи моя нова ария и най-вероятно и ново видео.

- Какво си пожелавате най-силно?

- Пожелавам си да съм здрава, тъй като това е единственото положение, което може да те накара да чувстваш всички останали неща – да си благополучен, да се виждаш с хората, да се срещаш с публиката. Здравето е единственото и най-важно нещо. Това си поисквам.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР