Кожата ще доминира в модата тази есен

...
Модната редакторка Емили Мърсър от американския портал Womens Wear Daily
Коментари Харесай

Модната редакторка Емили Мърсър от американския портал Women"s Wear Daily определя кожените облекла като доминиращи през есента на тази година. Изводите й са въз основава на тенденциите и на пълен спектър от дизайнерски и модни решения от горно облекло, палта, якета, гащеризони и рокли, дамски топ и миниполи от Bottega Veneta и Diesel от Glenn Martens и на дизайнери като Miu Miu, Alaïa, Khaite, Versace, Alexander McQueen, 16Arlington, Acne. Тяхното послание е че кожата е доминиращата тенденция за есента.

Модели са показвани вече в Седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. Насоката за есенния гардероб зададоха и най-популярните международни изложения на дрехи в Съединените щати Magic и Coterie.

Сред изкараното на модните подиуми и прдставените облекла се откроиха мини-пола от агнешка кожа на Lamarque и кожени ботуши на Charles and Keith с яке Maryam Nassir Zadeh. Модни топ дизайнери налагат съчетание от сиво-сини шорти с яке от същия материал. Настъпва и байкерският стил, върнал се в модата благодарение на есенно-зимните колекции на брандове от Седмиците на модата през годината. Трендът с мотиви от мотокроса обхваща освен якета, и поли и аксесоари на модни къщи като Dior и Balmain. Подобен стил преди тях представиха луксозните брандове Louis Vuitton, Celine, Alexander McQueen.

Рокерската линия тръгва от далечната 1928 година от американската компания Schott NYC създала модела Perfecto, с цип и копчета на врата и пояса. Тези дрехи станаха атрибути на поп-културата, особено след като Марлон Брандо се появи с подобно яке през 1953 година във филма „Дивият“. А отворена врата в модната индустрия им осигури през 80-те години на миналия век Жан Пол Готие. Тенденция, възраждаща се отново масово четири десетилетия по-късно. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР