Модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М (по номенклатурата на НАТО – „Блекджек”)

...
Модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М (по номенклатурата на НАТО – „Блекджек”)
Коментари Харесай

Най-новият руски стратегически бомбардировач летя пред Путин

Модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М (по номенклатурата на НАТО – „ Блекджек”) ще укрепи отбранителния капацитет на страната. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин, който следи изпитателен полет на новия боен аероплан в региона на град Казан, предадоха международните организации.

Той участва на подписването на контракт на стойност 160 милиарда рубли (2,9 милиарда долара) за доставката на 10 " Ту-160М " за потребностите на съветските въоръжени сили. " Това е сериозна стъпка в развиването на високотехнологичната сфера и за укрепването на отбранителната дарба на страната, тъй като това е един от детайлите на нашата нуклеарна дрънканица ", сподели Путин пред служащи от завода.

Четиримоторният свръхзвуков бомбардировач Ту-160, създаден през 80-те години, е най-големият военен аероплан в света. Той е употребен в актуалната съветска акция в Сирия за нанасянето на удари с крилати ракети от огромно разстояние.

Ту-160М, също като предшественика си, е с променлива геометрия на крилете. Той е в положение да придвижва 12 крилати ракети или 12 ракети със междинен обхват с нуклеарна бойна глава при нонстоп полет до 12 хиляди км без презареждане с гориво.

От конструкторското бюро " Туполев " настояват, че осъвремененият вид ще бъде с 60 на 100 по-ефективен от остарялата версия поради забележителните усъвършенствания във въоръжението, навигационната инсталация и авиониката.

Руският аероплан цистерна Ил-78, който зарежда Ту-160 по време на полет, дава опция на стратегическия бомбардировач да доближава всяка точка на планетата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР