Модернизацията на жп участъка Волуяк-Драгоман все пак ще започне да

...
Модернизацията на жп участъка Волуяк-Драгоман все пак ще започне да
Коментари Харесай

Модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман все пак тръгва със 166 млн. лв.

Модернизацията на жп сектора Волуяк-Драгоман въпреки всичко ще стартира да се построява за д априключи до 2023 година, а не както се Това става допустимо с отпущането на 166.2 млн. лева, които ще бъдат предоставени от " Оперативната стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " за миналия към този момент интервал 2014-2020 година

Договорът за отпущането на това финансиране е бил подписан в петък от Министерството на превоза и известията и Националната компания " Железопътна инфраструктура ", оповестиха от ведомството на Николай Събев. Парите са за плана " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп сектор Волуяк – Драгоман – фаза 1 ".

Решение на Министерски съвет от началото на тази седмица дава зелена светлина на ръководещия орган на оперативната стратегия да подписа контракта преди самият план да бъде утвърден от Европейската комисия, което се чака да стане доникъде на годината.

Целта е определените реализатори на двата лота – Волуяк-Петърч и Петърч-Драгоман, да започват навреме строителството, което би трябвало да завърши до края на 2023 година

Планираните действия включват рационализация и отчасти удвояване на железопътната линия в 34-километровия сектор от Волуяк до Драгоман.

Втората фаза на плана, която планува създаване на системи за сигнализация и телекомуникации и ERTMS, е включена в Програма " Транспортна съгласуваност " 2021 – 2027. След края на двете етапи, трасето ще разрешава скорост от 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарните, показват от транспортното ведомство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР