Модернизацията на българските военновъздушни сили е необходима стъпка за отбранителните

...
Модернизацията на българските военновъздушни сили е необходима стъпка за отбранителните
Коментари Харесай

Румен Радев: Сделката за F-16 не бива да е за сметка на достойнството на България

Модернизацията на българските военновъздушни сили е нужна стъпка за отбранителните качества на страната. Но тя не може да става за сметка на ползите на българските жители и достолепието и суверенитета на България. Затова се възползвах от конституционните си пълномощия и постанових несъгласие на закона за ратификация.

Това съобщи на брифинг пред публицисти президентът Румен Радев по отношение на ветото върху договорката за F-16, което Комисията по защита по-рано денем отхвърли, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Решението на държавното управление тези интернационалните контракти да не стават обществено притежание задължава Народното събрание осведоми обществеността за характера на поетите отговорности и получените против тях отбранителни качества. Задължителен е нов спор в Народното събрание, който да даде явен отговор по какъв начин са предпазени българските ползи по повод цената от 2,200 млрд лв. без Данък добавена стойност при стопроцентово предплатено заплащане, а срокът за доставка на самолетите е най-рано след 4-5 години'', добави президентът.

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР