Модернизацията на Българската армия е основният проект, по който ще

...
Модернизацията на Българската армия е основният проект, по който ще
Коментари Харесай

Министерството на отбраната се заема с модернизацията на армията

Модернизацията на Българската войска е главният план, по който ще работи Министерството на защитата през новата година.

Общо 371 милиона лв. са провидени тази година за нови кораби, самолети и техника за пехотата. Най-реална за реализиране е договорката за самолетите. В надпреварата за 1,8 млрд лв. участваха шведските "Грипен ", американските "Ф-16 " и италианските "Юрофайтър ", като единствено Съединените щати и Швеция предлагаха нови машини. В последния ден на последната седмица преди Рождество Министерството на защитата разгласи, че ще предложи на държавното управление да договаря за "Ф-16 ". Това се случи след усилени дипломатически срещи на висши американски представители с българските. Премиерът се разгласи процесът да не се протака.

Тези дни се чакат и офертите на плана за сухопътните войски да бъдат получени.

Една от седемте компании е помолила за удължение на периода за отговор за новите кораби, което значи, че процесът може да стартира даже и в средата на март, осведоми БНР.

Очаква се тази година министерството да предложи и промени в закона за защитата, свързани с доброволната казарма. Пилотен план за към 600 доброволни военни би трябвало да потвърди смисъла от нея, само че към момента се вършат планове. Според вижданията на военния министър, доброволната казарма би била стъпка към връщането на наборната работа. От началото на годината военните ще вземат с 10 % по-високи заплати. Готвят се промени, които да създадат по този начин, че парите на военните да зависят освен от военното звание, само че и от натовареността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР