Модерна академия на изкуствата Синдикат стартира записванията за своята нова,

...
Модерна академия на изкуствата Синдикат стартира записванията за своята нова,
Коментари Харесай

Старт на записванията в единадесетото учебно издание на Модерна академия на изкуствата „Синдикат”

Модерна академия на изкуствата „ Синдикат ” започва записванията за своята нова, единадесета, образователна година.

 Това става след нулевата епидемиологична 2021-ва година и откакто „ Сдружени пловдивски създатели “ със своя план за 11-ти път завоюва план – част от Културния календар на Пловдив.

Тази образователна година е планувана да бъде във времето сред месеците март и юни, 2022. Заниманията ще са присъствени, при съблюдаване на всички условия. Преподавателите и управлението имат подготвеност да употребяват в образователния развой онлайн запаси и платформи при положение на потребност.

В Академията могат да се включат гратис възпитаници от 8-ми до 12-ти клас. Записванията стават посредством уеб страницата, където могат да се видят изискванията за записване, тематиките на стратегиите, биографиите на преподавателите. Крайният период е 28-ми февруари.

Програмите са осем – „ Творческо писане ”, „ Графичен дизайн и снимка ”, „ Модерна музика ”, „ Съвременни образни изкуства ”, „ Екранни изкуства ”, „ Модерни способи на мислене ”, „ PR и реклама в региона на изкуствата “ и новата – „ Културен туризъм “. Преподаватели са проф. доктор Галина Лардева, Александър Секулов, Ина Иванова, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Павел Иванов, Лили Русковска, Евгений Тодоров.

Всички стратегии са обновени, всяка една от тях предлага новости. В програмата „ Модерна музика “ като гост-лектор ще се включи Васил Върбанов.

Учебното наличие е неповторимо за България и Европа, стратегиите са създадени особено за плана. Всички тематики надграждат учебните стратегии и не са наранени в тях, насочени са към най-съвременните постижения на изкуството, творчеството, мисленето, връзките. Във всяка стратегия наложително участват и тематики, свързани с българските постижения на актуалното изкуство.

В образованието се употребяват модерни новаторски и интерактивни способи на преподаване – електронни запаси, видео материали, уъркшопове, на практика занимания, тренинги, игри, работа в група, сюжетно-ролеви игри, кооперативно образование, проекто-базирано образование, визити на ателиета и културни събития. По време на образователния развой няма оценки, само че образователният развой във всяка стратегия приключва с самостоятелни или групови планове по тематиките на съответната стратегия – създаване на принадлежности за мислене, галерия, презентации за разнообразни стилове в изкуството, снимане на къси любителски филми, писане на есета, разработка на планове и други.

Всеки курсист получава документ – Удостоверение, за премината съответна стратегия. Организаторите издават и рекомендации за кандидатстване в университети.

Учениците, обхванати в плана, са от пловдивските междинни учебни заведения и гимназии. Специално внимание тази година ще се отдели към привличането на възпитаници, лишени от родителска грижа, посредством Комплекса за обществени услуги „ Княгиня Мария-Луиза “. От изключителна значимост, точно в подтекста на COVID-19, е присъединяване на младежите в стратегиите, свързани с културата, модерното мислене, връзките – като място, в което те намират смисъл, интензивност и положително развиване в нелеката конюнктура на международна пандемия.

Проектът се осъществя от 2011 година с поддръжката на Община Пловдив. До този миг са завършили сполучливо 10 образователни години, през които са приключили 1 338 ученика. Събитията на Академията са достигнали до над 1 000 000 души в Пловдив и страната.

„ Модерна академия на изкуствата „ Синдикат ” е част от напъните в Пловдив да се сътвори и възпита младо, съвременно, образовано поколение; изобретателна, образована и дейна аудитория, млади създатели и мислители.

Пикасо е споделил: „ Всяко дете е създател. Проблемът е по какъв начин да се резервира подобен като порасне “. Това, което се реализира в границите на часовете на Академия „ Синдикат “, е точно това – да се развие креативното и сериозното мислене и процедура у всеки младеж.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР