Модерен, високоспециализиран кабинет по отоневрология отваря врати на 3-и декември

...
Модерен, високоспециализиран кабинет по отоневрология отваря врати на 3-и декември
Коментари Харесай

Модерен кабинет по отоневрология отваря врати в ДКЦ Чайка“

Модерен, високоспециализиран кабинет по отоневрология отваря порти на 3-и декември в ДКЦ " Чайка “ (бивша Курортна поликлиника) във Варна.

Оборудваният със супермодерна инсталация диагностичен кабинет ще работи от понеделник до събота, в това число. В понеделник и четвъртък банкет ще се реализира от 8 до 18,30 ч., а във вторник, сряда и петък  - от 8 до 14,30 ч. За облекчение на работещите и доста заетите в делничните дни хора е обезпечен достъп и в събота сред 8 и 13,30 час

Консултациите ще правят двама сертифицирани отоневролозия – доктор Боянка Карабашева, умел експерт по УНГ, и доктор Габриела Антонова, шеф на “Неврологично поделение " в МБАЛ “Света Анна - Варна ".

Записването на часове за прегледи става през Регистратурата на ДКЦ " Чайка “: 052/302-321 и 052/786-900.

Диагностичното проучване в профилирания отоневрологичен кабинет е на стойност 49 лева

Световната здравна процедура повелява: При съществуване на световъртеж (С или БЕЗ нарушено равновесие), замаяност, звук в ушите (С или БЕЗ понижение на слуха) и несигурно равновесие без световъртеж първият консулт би трябвало да е с отоневролог.

Практиката е безапелационна, че заболяване на вътрешното ухо не може да бъде обективизирано с методите на образната диагностика (ЯМР, скенер или доплерова сонография). Световъртежът и/или загубата на равновесие би трябвало да се познават доста добре от медицинските експерти във всички области и пациентите да бъдат насочвани първо към профилираните отоневрологични кабинети, оборудвани с съвременна апаратуа по условията на международните медицински стандарти за вярна и прецизна диагностика и назначение на съответна и своевременна терапия и рехабилитация.

Отоневрологичното проучване досега е без аналог за слагане на точна диагноза при болесттите със световъртеж и слухови нарушавания.

Не подценявате световъртежа и положението на замаяност! Загубата на време може да засегне съществено качеството на живот на болните и да докара даже до неработоспособност, предизвестяват експертите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР