Моделът XC40 е най-балансираното пазарно предложение, с което разполага в

...
Моделът XC40 е най-балансираното пазарно предложение, с което разполага в
Коментари Харесай

Volvo XC40 Recharge : Пионерът

Моделът XC40 е най-балансираното пазарно предложение, с което разполага сега Volvo на пазара. Винаги на крачка от това да се трансформира в най-продаваната кола на именитата марка освен в Европа, само че и в международен мащаб- съвсем 78 700 осъществени представителя от началото на годината, SUV моделът разполага с всичко- със моден скандинавски дизайн, висококачествени материали и сглобка, удобно пътно държание, задоволително интериорно и товарно пространство, за една извънредно висока обща задоволеност от покупката и притежанието.

Volvo XC40 ще остане в историята на марката, като автомобилът, който се е предложил и в най-богата модификационна гама, в която през годините могат да бъдат открити както типичен бензинови и дизелови версии, по този начин и зареждаема ( ), а от предходната година и напълно електрически Recharge вид (BEV).

Именно последната от модификациите на XC40 се трансформира в първата 100% електрическа кола на Volvo и стана пионер на марката по пътя й към 100% електрическо моделно портфолио- , която компанията анонсира през предходната година, и планува да се трансформира в такава, която предлага единствено нови коли с напълно електрическа задвижваща система от 2030 година. Компактният електрически SUV модел получи и още един статут на първи в историята на марката, а точно на първата кола на Volvo, която разполага с опция за отдалечено възобновяване и разширение на функционалностите на бордовата система, а и на колата като цяло, по въздуха (over-the-air).



Както подсказва името на XC40 Recharge, 100% електрическата кола е създаден въз основата на хитовия за компанията модел XC40, само че електрическият автомобил идва със характерно, само че по никакъв метод ощетяващо интериорния шир спрямо останалите си модификации, модифицирано купе за реализирането на концепцията за основаването на един от най-безопасните (електро)автомобили в света, както и напълно електрическа задвижваща система.

XC40 Recharge се предлага в две версии, като даже "базовата " дава обещание мощ от 231 конски сили вследствие на работата на интегрираният си електромотор. Значително повече динамичност дава обещание модификацията на SUV модела с два електрически мотора (AWD), като тук мощността към този момент минава границата от 400 конски сили. Именно този вид е в положение да предложи опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за малко под 5 секунди.

В взаимозависимост от желанията си, клиентите могат да разчитат на свободен пробег от до 440 километра (WLTP) при AWD версията с батериен блок с капацатит от 78 kWh моделно потомство 2023 година и до 425 километра при модификацията с един електромотор и 69 kWh батерия.

И двете модификации на Volvo XC40 Recharge поддържат бързо зареждане, като генерирането на заряд от 10% до 80% е вероятен за към 40 минути.

Както към този момент споменахме, електрическият автомобил се трансформира в първото пазарно предложение на Volvo, което дава обещание отдалечено (OTA) обновявания на бордовата система и функционалностите, което подсигурява, че автомобилът ще става все по-добър по време на експлоатационният си живот след напускането на индустриалната линия.

Софтуерното застраховане на колата пък е пренесено на едно напълно ново равнище, с помощта на тясното съдействие на автомобилната марка с колоса Гугъл.

Макар че на външен тип, централният екран на инфо-комуникационната и мултимедийна система на XC40 не се разграничава от познатото досега, интерфейсът и операционната система са напълно нови. Графиките и стилистичното осъществяване са минималистично изпълнени, а работата извънредно доста прилича тази при мобилните телефони, като тук наличие означават интегрирани решения и услуги, включително Гугъл Maps, Гугъл Assistant, Гугъл Play Store и други.

По отношение на пътното държание, във Volvo XC40 Recharge няма взаимни отстъпки, макар неналичието на мотор с вътрешно горене и добавените към 500 кг под формата на интегрираната батерия. Макар и да се усеща малко по-тежък от своя общоприет или PHEV хибриден вид, електрическият автомобил е изненадващо чевръст от място, а в завой вдъхва сигурност и предвидимост.

Компромиси при XC40 Recharge няма също по този начин и във връзка с обичайно мощната линия при Volvo- обезопасяването на лидера, пасажерите и всички останали участници в пътното придвижване. Електромобилът идва с цялостен набор системи за дейна и пасивна сигурност, а самият батериен модул се намира в алуминев кожух.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР