Мобилно приложение предупреждава израелците за предстоящи ракетни нападения, съобщи в

...
Мобилно приложение предупреждава израелците за предстоящи ракетни нападения, съобщи в
Коментари Харесай

Мобилно приложение спасява израелците от ракетните нападения

Мобилно приложение предизвестява израелците за идни ракетни набези, заяви в изявление за " Фокус " българка, живееща в Израел. 

" Ние имаме апликация на телефоните си, която показва в действително време къде падат ракети. На 7 октомври, за към три часа страната беше залята с ракети ", описа Елица Уайлд, която живее в Тел Авив със брачна половинка си, само че съумява да се прибере в България на третия ден след обстрелването на израелската столица от Хамас. 

Мобилното приложение за ранно уведомяване на жителите при ракетно нахлуване, е пуснато от израелската войска още през 2016 година. То е налично на иврит, арабски, британски и съветски, както за айфони, по този начин и за смарт телефони с операционната система " Андройд ". Приложението е кръстено " Червена паника " (Red Alert) и разрешава предизвестията да станат много по-персонализирани и приспособени. Чрез него израелските управляващи желаят да минимизират паниката сред  хората, по тази причина и предизвестията са ориентирани единствено към популацията в съответния регион, който е в заплаха. Ако имат задействан джипиес на мобилния си телефон, те ще бъдат предупреждавани и в реално време, когато към тях лети ракета. Мобилното приложение предизвестява също за трусове, цунами и рискови субстанции.

Освен приложенията се употребяват и сирените за предизвестия, като по цялата територия на Израел са ситуирани над 3000 сирени.

При строителството на жилищни  блокове след 1990 години има условие, по силата на специфичен закон, в постройката безусловно да има обособена стая, или зала за бомбоубежище, сподели още Елица Уайлд. Там от време на време се постанова хората да  престояват със седмици. Помещенията са оборудвани с всичко належащо за живеене, както и монитори, от които се наблюдават телевизоинните излъчвания и изказвания на държавници и политически водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР