Мобилният оператор Виваком вдига месечните такси за предоставяните услуги с

...
Мобилният оператор Виваком вдига месечните такси за предоставяните услуги с
Коментари Харесай

Честито! Vivacom вдига цените заради инфлацията, Yettel i A1 - засега обмислят

Мобилният оператор „ Виваком ” подвига месечните такси за предоставяните услуги с до 2 лв., оповестиха от компанията. Увеличението ще се отрази в сметките на потребителите от първи февруари, излиза наяве от известието на телекома, изпратено до клиентите му.

От " А1 " и “Йетел ” обявиха, че за момента няма взети решения за по-високи такси. Такова обаче не е изключено след формалното оповестяване на показателя на инфлацията за 2022 година

Именно инфлацията е посочена като причина от телекома „ Виваком ”:

„ По данни на Националния статистически институт насъбраната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и упованията са регистрираната годишна инфлация за 2022 година да остане на тези равнища.

Поради тази причина и на съображение на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лева с Данък добавена стойност за всяка съществена и спомагателна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 година Промени в месечните абонаменти ще бъдат приложени за всички съществени услуги на Vivacom за частни и бизнес клиенти ”, се споделя още в известието.

В общите условия на фирмите е включена уговорка, която разрешава на мобилните оператори да индексират цените на услугите съгласно равнището на инфлацията не по-често от един път в границите на една календарна година.

Припомняме, че през март предходната година заради тази причина месечните такси при всички мобилни оператори бяха вдигнати приблизително с 1 лев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР