Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха Търговище, като извършиха проверки

...
Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха Търговище, като извършиха проверки
Коментари Харесай

Варненски данъчни са запечатали два бара в центъра на Търговище

Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха Търговище, като направиха инспекции в магазини за хранителни и промишлени артикули, плодове и зеленчуци, питейни заведения. Проверките имат за цел да открият регистрират ли търговците действително оборотите си, оповестяват от офиса на Национална агенция за приходите в Търговище.

Фискалните сътрудници са посетили кафе-клуб и бар в центъра на Търговище, с цел да проследят дали търговците съблюдават законовите условията за отчитане на продажбите. При осъществяване на контролни покупки на данъчните не са издадени фискални бележки. За това нарушаване на търговците са формирани актове за административно нарушаване и е наложена насилствена административна мярка - запечатване на обектите за 10 дни.

От Национална агенция за приходите - Варна припомнят на търговците, че с изключение на налагането на санкции, когато се открият нарушавания, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на Национална агенция за приходите запечатват комерсиалните обекти, позволили нарушаванията, за период до един месец. Проверките на варненските данъчни не престават на територията на цяла Североизточна България, като контролът ще бъде засилен и на обекти, ситуирани по Северното Черноморие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР